Ζελένσκι: Παρομοίασε τους Ρώσους με τους τρομοκράτες του ISIS

Νέο βίντεο μέσω του οποίου αυτή τη φορά απευθύνεται στης μητέρες των Ρώσων στρατιωτών που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία, ανήρτησε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας καλεί τις Ρωσίδες μητέρες να μην αφήσουν τους γιους τους να πάνε στον πόλεμο, ακόμη κι αν η στρατιωτική ηγεσία το αποκαλεί άσκηση.

«Μην δώσετε τον γιο σας σε θάνατο ή αιχμαλωσία. Η Ουκρανία δεν ήθελε ποτέ αυτόν τον τρομερό πόλεμο. …Αλλά θα υπερασπιστεί τα εδάφη της όσο χρειαστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρει ότι περισσότεροι από 12.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής στη χώρα του ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί, αιχμαλωτιστεί ή παραδοθεί.

Παράλληλα δηλώνει ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί Ρώσοι στρατιώτες αιχμάλωτοι στη χώρα του που έχει δημιουργηθεί ειδική δομή για την κράτησή τους.

Αναφερόμενος στους αμάχους, τόνισε ότι αυτοί οι οποίοι κατάφεραν να εγκαταλείψουν τέσσερις πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας εχθές, Παρασκευή, ήταν αισθητά μικρότερος από τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι, συνολικά 7.144 πολίτες απομακρύνθηκαν από τις εμπόλεμες ζώνες, αριθμός που είναι σημαντικά χαμηλότερος σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα 24ωρα.

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αρνείται να επιτρέψει σε αμάχους να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη και άλλες πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας, διαβεβαιώνοντας πως το Κίεβο θα προσπαθήσει ξανά σήμερα να στείλει τρόφιμα και φάρμακα στις περιοχές αυτές.

Στο βίντεο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ζητά επίσης την απελευθέρωση του Δημάρχου της Μελιτόπολης, Ιβάν Φεντόροφ και την εγγύηση της πλήρους ασφάλειας σε όλους τους αρχηγούς των κοινοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα.

«Έχουμε περάσει σε ένα νέο στάδιο τρόμου, όταν προσπαθούν να εξοντώσουν σωματικά εκπροσώπους της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, πραγματικούς εκπροσώπους του λαού. Οι ενέργειες των Ρώσων επιτιθέμενων θα εξισωθούν με τις ενέργειες των τρομοκρατών του ISIS», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *