Στο τραπέζι 4η δόση και μάσκα… Τα λένε Χατζηπαντέλα-Επιστήμονες

Προβληματισμός επικρατεί τις τελευταίες μέρες για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς και για την άνοδο του ποσοστού θετικότητας που καταγράφεται στην κοινότητα.

Πάντως, τα νοσηλευτήρια που είναι και ο βασικός δείκτης ο οποίος παρακολουθούν στενά επιστήμονες και άλλοι ειδικοί, φαίνεται ότι δεν αντιμετωπίζουν σοβαρή επιβάρυνση, γεγονός που καθησυχάζει τους αρμόδιους, παρά την αύξηση θετικών περιστατικών και επαναλοιμώξεων.

Στο τραπέζι η 4η δόση…

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί στην απογευματινή σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής το θέμα της χορήγησης της 4ης δόσης εμβολίου κατά της covid.

Στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 το απόγευμα στο Υπουργείο Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα και Επιστήμονες αναμένεται να συζητήσουν μεταξύ άλλων και το κατά πόσον υπάρχει αντίληψη αν έχει εξασθενίσει η ανθεκτικότητα της 3ης δόσης και εάν θα πρέπει οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να προχωρήσουν με χορήγηση της 4ης δόσης.

Η χορήγηση 4ης δόση πάντως σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού είναι κάτι που βρίσκει σύμφωνους αρκετούς από τους επιστήμονες, ενώ από την άλλη δεν θεωρούν ότι για την ώρα αυτή απαιτείται για τον γενικό πληθυσμό.

Πηγή: cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *