Έδωσε οδηγίες ο Καρούσος για επιπρόσθετους ελέγχους σε λεωφορεία, μετά το συμβάν με το φλεγόμενο λεωφορείο

Σε σχέση με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στην Επαρχία Λάρνακας, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ενημερώνει ότι τα αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου πληροφορήθηκαν για το περιστατικό και Λειτουργοί τους έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο για επιθεώρηση του οχήματος. 

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Μεταφορών, «το λεωφορείο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για χρήση στις Δημόσιες Μεταφορές και κατέχει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, μεταξύ αυτών και πιστοποιητικό τεχνικού ελέγχου μηχανοκίνητων οχημάτων (MOT) τον Αύγουστο το 2021». 

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από την Αστυνομία σε συνεργασία με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, ενώ αναμένεται η υποβολή λεπτομερούς έκθεσης από την ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος έδωσε αμέσως οδηγίες όπως γίνουν επιπρόσθετοι έλεγχοι σε μαθητικά λεωφορεία, ανεξαρτήτως εάν κατέχουν πιστοποιητικά καταλληλότητας. Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες μέρες αριθμός μαθητικών λεωφορείων θα περάσει από τεχνικό έλεγχο από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *