ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ…Έναρξη της σεζόν με μόνο 10-15 ξενοδοχεία ανοικτά

Οι πρώτες δυσοίωνες ενδείξεις για την τουριστική βιομηχανία της ελεύθερης Αμμοχώστου ενόψει της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου άρχισαν να διαφαίνονται.

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, δηλαδή περί τα μέσα Μαρτίου, υπήρχε πάντοτε μία καλή ένδειξη στον τοπικό σύνδεσμο ξενοδόχων, σε σχέση με την τουριστική κίνηση που θα παρατηρείτο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λαμβάνοντας υπόψη τις κρατήσεις που υπήρχαν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Φέτος, ωστόσο, κι ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου, οι κρατήσεις που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στην κατ’ εξοχήν τουριστική επαρχία της Κύπρου είναι μηδαμινές. Και το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου άσχετο με τον πόλεμο στην Ουκρανία και το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί γενικότερα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, οι επαφές των ξενοδόχων της επ. Αμμοχώστου με τους οργανωτές ταξιδίων της Ρωσίας, μιας αγοράς από την οποία η συγκεκριμένη επαρχία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό, κορυφώνονταν ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Φέτος, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πολίτης” , οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες δεν ασχολούνται καν με τον προορισμό «Κύπρος», λόγω και των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα τους. 

Το ίδιο, βέβαια, συμβαίνει και με τους τουριστικούς πράκτορες που στέλνουν ταξιδιώτες από την Ουκρανία στο νησί μας, καθότι, όπως είναι φυσικό, ουδείς στην πολύπαθη αυτή χώρα σκέφτεται, αυτή τη στιγμή, τις καλοκαιρινές διακοπές. 

Ακόμα και στην πιο αισιόδοξη περίπτωση, να υπάρξει δηλαδή σύντομα κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και να τερματιστεί ο πόλεμος, και πάλι δεν αναμένεται να παρατηρηθεί τουριστική κίνηση από Ρωσία και Ουκρανία το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνει ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Αμμοχώστου.

 Το μόνο που μπορεί να παρατηρηθεί σε μια τέτοια ευοίωνη προοπτική είναι να υπάρξει ανάκαμψη κάποιων άλλων αγορών.

Ως αποτέλεσμα τούτου και σύμφωνα με ενημέρωση που έχει λάβει ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου από μέλη του, γύρω στις 10-15 ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά διαμερίσματα σε Αγία Νάπα και Πρωταρά δεν αναμένεται να λειτουργήσουν καθόλου το φετινό καλοκαίρι, με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα σε σχέση με το εργατικό προσωπικό τους. Μιλάμε για μονάδες που είχαν εξάρτηση από 80% έως 100% στον κύκλο εργασίας τους από Ρωσόφωνους επισκέπτες.

 Υπάρχει, επιπλέον, κι ένας σημαντικός αριθμός ξενοδοχείων που είχαν μικρότερη εξάρτηση από τη ρωσική αγορά, μονάδες οι οποίες θα υπολειτουργήσουν φέτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *