Απροετοίμαστοι οι πολίτες για το κύμα ακρίβειας…Εκτινάσσονται στα ύψη οι τιμές βασικών αγαθών

Αυξάνονται οι τιμές βασικών αγαθών λόγω του πολέμου.

Την ανιούσα πήραν επίσης και οι τιμές των κρεάτων λόγω της Παγκόσμιας κρίσης στα σιτηρά, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, Ανδρέα Λειβαδιώτη, ο οποίος ανέφερε ότι οι κρεοπώλες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας και τώρα ελέω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς για το ποσοστό των αυξήσεων που ήδη παρατηρήθηκαν, είπε ότι είχαμε αυξήσεις 10% στο χοιρινό, ενώ την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω αύξηση της τάξης του 10%.

«Όσον αφορά τις τιμές, αυτή την στιγμή το χοιρινό κρέας πωλείται γύρω στα 5 ευρώ το κιλό και το κοτόπουλο στα 4 ευρώ», ενώ σημείωσε ότι αύξηση περίπου ένα ευρώ το κιλό αναμένεται να έχουμε τον άλλον μήνα στο αρνί.

Για το κοτόπουλο η αύξηση που παρατηρείται σήμερα είναι περίπου 20% σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. «Οι κρεοπώλες βρίσκονται στο αμήν και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να απορροφήσουν τις αυξήσεις, έτσι αυτές θα φανούν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα» είπε.

Κληθείς να απαντήσει για τις επιπτώσεις του πολέμου και πότε αναμένεται να δούμε τον πραγματικό αντίκτυπο στις τιμές, είπε ότι αυτές θα ξεκαθαρίσουν σε 2-3 μήνες.

Πηγή: cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *