Καλει τους Ρώσους στρατιώτες να παραδοθούν ο Ζελένσκι…Δεν κάνει πίσω ο Πούτιν

Σε νέο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τα τα ρωσικά στρατεύματα να παραδοθούν λέγοντας ότι «έχουν την ευκαιρία να ζήσουν» εάν επιλέξουν να παραδώσουν τα όπλα. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι υπεύθυνοι του πολέμου θα λογοδοτήσουν χωρίς καμία ανοχή.

Στο μήνυμά του, ο Ζελένσκι αρχικά απευθύνθηκε στους Ουκρανούς στα ουκρανικά και είπε ότι η νίκη πλησιάζει. «Ο εχθρός δεν περίμενε την ισχυρή αντίσταση. Οι Ρώσοι στρατιώτες και αξιωματικοί αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα σε αυτόν τον πόλεμο», είπε στο βίντεο.

Στη συνέχεια ο Ζελένσκι μίλησε στα ρωσικά και απευθύνθηκε στους Ρώσους στρατιώτες. «Ρώσοι στρατιώτες! Ακούστε με με προσεκτικά! Ρώσοι αξιωματικοί! Όλα αυτά τα γνωρίζετε ήδη», είπε. «Δεν θα πάρετε τίποτα από την Ουκρανία, θα αφαιρέσετε μόνο ζωές. Θα αφαιρεθούν όμως και οι ζωές σας. Αλλά γιατί να πεθάνετε; Για τι; Ξέρω ότι θέλετε να ζήσετε!», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Κάντε την επιλογή σας»

Ο Ζελένσκι θέλησε να δώσει στους Ρώσους στρατιώτες μια ευκαιρία να επιβιώσουν. Για να γίνει αυτό, είπε,θα πρέπει να παραδοθούν στα ουκρανικά στρατεύματα. Θα τους φερθούμε αξιοπρεπώς, σαν άνθρωποι. «Με τρόπο με τον οποίο δεν σου φέρθηκε ποτέ ο στρατός σου. Κάνε την επιλογή σου!»,τόνισε.

Στη συνέχεια ο Ζελένσκι ευχαρίστησε εκείνους τους Ρώσους «που δεν σταματούν να λένε την αλήθεια.» Ως παράδειγμα, ανέφερε μια γυναίκα που είχε διακόψει το κεντρικό βραδινό πρόγραμμα ειδήσεων με μια αφίσα διαμαρτυρίας και δυνατές κραυγές στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι οι υπεύθυνοι για την πολεμική επίθεση στη χώρα του θα πρέπει να λογοδοτήσουν χωρίς επιείκεια. Ο ρωσικός στρατός είναι σίγουρα υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου, για μια «σκόπιμη ανθρωπιστική καταστροφή» στις ουκρανικές πόλεις, είπε ο Ζελένσκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *