Σκληρές μάχες στα προάστια του Κιέβου. Δύσκολα τα πράγματα για ειρηνευτική συμφωνία

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Ουκρανίας για την επίτευξη μίας συμφωνίας που θα επέτρεπε την κατάπαυση του πυρός.

Οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις συνομιλίες εν μέσω σφοδρών ρωσικών βομβαρδισμών σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας. Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες, ο ουκρανικός στρατός διεξάγει επιχειρήσεις για να μπορέσει να καθαρίσει προάστια του Κιέβου από τις ρωσικές δυνάμεις.

Πάντος παρά το γεγονός ότι υπήρχε μία αισιοδοξία από ορισμένες δηλώσεις αξιωματούχων και από τις δύο πλευρές, φαίνεται πως θα αργήσει να βγει ο «λευκός καπνός» από τις διαπραγματεύσεις.

Μπορεί η Ουκρανία να έχει ουσιαστικά αποδεχθεί ότι δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ωστόσο φαίνεται πως αυτό δεν αρκεί στη Μόσχα η οποία έχει θέσει μία σειρά από όρους για να μπορέσει να συμφωνήσει σε μία ειρηνευτική διαδικασία.

Σκληρές μάχες στα προάστια

Πάντως παρά το γεγονός ότι στο διπλωματικό πεδίο συνεχίζονται οι προσπάθειες από Μόσχα και Κίεβο, την ίδια στιγμή οι μάχες που μαίνονται σε αρκετές περιοχές της Ουκρανίας είναι σκληρές.

Ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων στην περιφέρεια του Κιέβου Ολεξάντρ Πάβλιουκ είπε στην ουκρανική τηλεόραση αργά χθες βράδυ ότι οι δυνάμεις του συναντούν «εχθρική αντίσταση», σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *