Στο ecosmoscy ο Δήμαρχος Πυρίλλης μίλα για όλα μετά τις δηλώσεις για το Πουρνάρα

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Στο ecosmoscy.news, μίλησε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, μετά τις δηλώσεις περί Πουρνάρα που σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως.

Ο Δήμαρχος Πυρίλλης, ανέφερε πως “αυτή την στιγμη γίνεται ένας Πόλεμος, αν αναλογιστούμε πως ο Τουρισμός ήταν ανέκαθεν ο κύριος πόρος της οικονομίας του τόπου , πρέπει να καταλάβουμε ότι το να θέτουμε προβληματισμούς δεν σημαίνει, ότι κάνει κάποιον απάνθρωπο. Απάνθρωπος δεν ήμουν ποτέ. Υπήρξα και εγώ πρόσφυγας και γνωρίζω πολύ καλά τι θα πεί προσφυγιά καθώς όταν ήμουν φοίτητης άκουσα πολλές φορές το “ξένος” και το “έξω”. Σαφώς και πρέπει να τους προστατεύσουμε, όμως θα μπορούσε να γίνει σε ολόκληρη την Κύπρο και όχι μόνο στην επ. Αμμοχώστου.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Πυρίλλης κληθείς να απαντήσει σχετικα με τις επιπτώσεις που σαφώς θα υπάρχουν λόγω πολέμου, στον τουρισμό, ο Δήμαρχος ανέφερε με αισιοδοξία πως: “Γίνεται προσπάθεια αύξησης τουρισμού απο άλλες χώρες, και αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουμε, ότι πρέπει να προστατεύσουμε τον τουρισμό μας, ο οποίος προσφέρει 20%-30% στο ΑΕΠ της χώρας μας, θέσεις εργασίας. Όλα αυτά θα πρέπει να τα σκεφτούμε εάν θέλουμε να τα διαφυλάξουμε. Εάν υπάρξει ένας χ αριθμός τουριστών που ήρθε να κάνει τις διακοπές του και αντικρύσει μια εικόνα είτε προσφύγων, είτε μεταναστών τότε τι εικόνα θα σχηματίσει φεύγοντας;

O κ. Πυρίλλης σε ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τα 150 ασυνόδευτα παιδιά στο Πουρνάρα απάντησε πως: “Σαφώς και θέλουμε να τους ενσωματώσουμε στην κοινωνία μας κα θα πρέπει να βρούμε τρόπους για αυτό Θα πρέπει να τους βάλουμε σε χώρους που δραστηριοποιείται η κοινωνία μας.”

Τέλος ο κ. Πυρίλλης, τόνισε πως “Πρέπει να κατανοήσουμε πως έκτος απο δικαιώματα, έχουμε και υποχρεώσεις και νόμους, και σε ένα δημοκρατικό κράτος οφείλουμε να τους υπακούμε και να τηρούμε τους νόμους”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *