Δρ. Αρμεύτης στο ecosmoscy: “Κάποιοι κάνουν δεύτερες καριέρες με τα rapid test”

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Στο ecosmoscy.news, μίλησε ο Δρ Αρμεύτης, για την αύξηση κρουσμάτων μετά την χθεσινή εκτόξευση .

Ο κ. Αρμεύτης, τόνισε πως “Αυτή την στιγμή, ναι μεν παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων , λόγω της υπερμεταδοτικότητας της μετάλλαξης Omicron, της μη τήρησης της ατομικής προστασίας και των μέτρων, ωστόσο η πανδημία είναι ελεγχόμενη. Βρισκόμαστε σε μια καθοδική πορεία, ως προς την νοσηρότητα, και πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτό που παίζει ρόλο, είναι οι νοσηλείες. Την δεδομένη στιγμή, βρισκόμαστε σε χαμηλά επίπεδα, ως προς τις νοσηλείες.”

Όσον αφορά την διενέργεια των rapid test, o Δρ Αρμεύτης τόνισε σε έντονο ύφος, ότι “Κάποιοι κάνουν δεύτερες καριέρες με τα rapid test. Δεν γίνεται σε ένα πληθυσμό, όπως η Κύπρος να διενεργείται ο ίδιος αριθμός τεστ, όπως στo Ηνωμένο Βασίλειο για παράδειγμα. Τα τεστ πρέπει να γίνονται στοχευμένα, όπως για παράδειγμα στους ανεμβολίαστους, σε ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες.

Τέλος ο κ. Αρμέυτης ανέφερε ότι πως με αυτά τα χρήματα που ανέρχονται περίπου στα 15 εκατομμύρια για το κράτος, κάποιοι θησαυρίζουν, ενώ θα μπορούσε να έχει κτιστεί νοσοκομείο, ή να αυξήθουν οι κλίνες και να επεκταθούν οι ΜΕΘ. “Αυτή την στιγμή πρέπει να δημιουργηθεί μια καμπάνια για να πείσουμε τον κόσμο να προχωρήσει στην τρίτη δόση και όχι να μας ενδιαφέρει πόσος αριθμός ατόμων υποβλήθηκαν σε rapid test” κατέληξε ο Δρ. Αρμεύτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *