Η Εlena μιλά στο ecosmoscy…Πως κατάφερε να έρθει απο το Κίεβο στην Κύπρο

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Για το πως κατάφερε να έρθει στην Κύπρο, εν μέσω πολέμου, μίλησε στο ecosmoscy.news, η Εlena Beneta.

H γυναίκα εξιστορεί στην ιστοσελίδα μας, όλα όσα έζησε κατα την παραμονή της στο Κίεβο. “Γεννήθηκα στην Ουκρανία και έχω Κυπριακή Υπηκοότητα. Βρίσκόμουν στο Κίεβο, και έζησα τα όσα φρικτά βιώνει η Ουκρανία, εδώ και 27 ημέρες. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μέσω της Πεσβείας της Κύπρου στην Ουκρανία, όπου υπάρχει το πρόγραμμα connect to sign, όπου και επικοινώνησαν μαζί μας μετά απο τέσσερις ημέρες, για να δουν πως είμαστε.

Η Elena αναφέρει πως “Oι Σειρήνες ακούγονταν επτά φορές την ημέρα, όμως ήμασταν μακρία απο τους βομβαρδισμούς. Κατακρίβειαν, μέναμε κοντά στο κέντρο του Κίεβου, ενώ οι βοβαριδισμοί γίνονταν λίγο πιο έξω απο το κέντρο της πόλης. Για δύο ολόκληρες εβδομάδες παραμείνα στο τρένο, περιμένοντας την μητέρα και την αδελφή μου. Κυρίως, στο τρένο υπήρχαν γυναικόπαιδα, που μαζί τους είχαν και τα ζώα τους. Μετά μεταφερθήκαμε στην Πολωνία και απο εκεί στην Κύπρο. Η μητέρα και η αδελφή μου δεν κατάφεραν να έρθουν τελικά μαζί μου στην Κύπρο, όμως ευτύχώς μεταφέρθηκαν στην Πολωνία και είναι καλά.

Τελος η Elena, σε ερώτηση για το πως πιστεύει ότι θα εξελιχθεί η κατάσταση, ανέφερε πως “Καθημερινά η κατάσταση αλλάζει. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τι θα γίνει. Μακάρι σύντομα να τελειώσει όλο αυτό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *