Μεταφέρονται στην Πάφο τα 150 ασυνόδευτα παιδιά…Aρνήθηκε να υπογράψει την συμφωνία ο ιδιοκτήτης του καταλύματος στην επ. Αμμοχώστου

«Σε πέντε ημέρες έγινε όλη η απαραίτητη προεργασία για την άμεση μεταφορά των ανήλικων παιδιών από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα» σε κατάλυμα στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. Εξασφαλίστηκε η απαραίτητη στελέχωση σε φροντιστές, κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και όλο το απαραίτητο υλικό για τη φροντίδα και τη σίτιση των παιδιών. Ταυτόχρονα, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, την ΠΟΕΔ και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έγιναν ενέργειες για την εκπαίδευση και τις δραστηριότητες των παιδιών εντός του χώρου, ενώ σε συντονισμό με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Αστυνομία διευθετήθηκε το ζήτημα της ασφάλειας, και με  τη συνεργασία της Υπηρεσίας Ασύλου, η ασφαλής μεταφορά και οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των αιτήσεων εντός του χώρου», εξηγεί η Υφυπουργός.

Δυστυχώς, όμως, η προγραμματισμένη για σήμερα μεταφορά πρέπει να αναβληθεί μετά την ενημέρωση που λάβαμε για την άρνηση του ιδιοκτήτη του καταλύματος να υπογράψει το κείμενο της συμφωνίας, στο οποίο είχαμε καταλήξει.

Προσθέτει δε, πως «μετά από αυτή την εξέλιξη και με την καθοριστική συμβολή του Υφυπουργείου Τουρισμού, έχει άμεσα εντοπιστεί άλλο κατάλυμα στην Πάφο και έχουμε ήδη ξεκινήσει εκ νέου όλες τις διαδικασίες για την προετοιμασία του. Στόχος μας είναι να καταστεί εφικτή η μεταφορά των παιδιών, εντός των επόμενων λίγων ημερών και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω τους συναρμόδιους Υπουργούς, τη Διοίκηση και τους Λειτουργούς των Υπηρεσιών του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και ιδιαίτερα τους εθελοντές και τους κοινωνικούς εταίρους που εργάζονται ασταμάτητα για να υποβοηθήσουν το έργο του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και της Κυβέρνησης σε αυτή την υπεράνθρωπη προσπάθεια» υπογραμμίζει η κυρία Ανθούση.

«Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αναφύονται λόγω των υπεράριθμων μεταναστευτικών ροών, συνεχίζουμε να πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπιστούν πρακτικές δυσκολίες και προβλήματα για να δοθεί η καλύτερη δυνατή φροντίδα στα ασυνόδευτα παιδιά» αναφέρει καταληκτικά.

Πηγή: cyprustimes.com

One Reply to “Μεταφέρονται στην Πάφο τα 150 ασυνόδευτα παιδιά…Aρνήθηκε να υπογράψει την συμφωνία ο ιδιοκτήτης του καταλύματος στην επ. Αμμοχώστου”

  1. Για τα παιδιά από την Ουκρανία πως και κάνουν προγράμματα;;; Μήπως αυτά τα παιδιά να έρχονται από άλλον πλανήτη και να αποτελούν κίνδυνο για μας ;;;; Έχουν και αυτά σώμα , ψυχή και πνεύμα !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *