Έντονη διαφωνία Καρούσου με Πυρίλλη: “Διαφωνώ μαζί του και του το έχω πει”

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα εάν φιλοξενηθούν Ουκρανοί πρόσφυγες στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος.

Σε δηλώσεις στο Ξυλοφάγου και κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη, σύμφωνα με τις οποίες δεν θέλει οι πρόσφυγες από την Ουκρανία να εγκατασταθούν στην παραλιακή περιοχή του Πρωταρά, ο Υπουργός απάντησε «όχι δεν συμμερίζομαι τις απόψεις του Δημάρχου Παραλιμνίου, έχω διαφωνήσει μαζί του και του το έχω πει».

Πρόσθεσε ότι «είναι και ανθρωπιστικό το θέμα» και σημείωσε πως το 1974 «είχαμε αρκετούς πρόσφυγες από την Κύπρο τους οποίους υποδέχθηκαν ή ταξίδεψαν στο εξωτερικό. Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει πρόβλημα αν φιλοξενηθούν Ουκρανοί στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και έχουμε διαφωνία με τον Δήμαρχο σε αυτό το θέμα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος είπε πως δεν βλέπει ότι θα αλλάξει αυτή η πολιτική. «Εάν και εφόσον υπάρχουν Ουκρανοί πρόσφυγες, εμείς οφείλουμε σαν κράτος μέλος της ΕΕ, υπάρχει και ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός που έχει ψηφιστεί, θα προσφέρουμε ό,τι προσφέρουν και οι άλλες χώρες σε αυτούς τους πρόσφυγες. Ναι θα τους υποδεχθούμε γιατί είναι ένας πόλεμος, είναι πρόσφυγες κι ας μην ξεχνούμε, το βιώσαμε κι εμείς το 1974».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας ο Υπουργός Μεταφορών απάντησε πως αυτά «είναι θέματα τα οποία χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών. Υπάρχει ένας πόλεμος, εμείς έχουμε καταδικάσει αυτή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με μεγάλο κόστος μάλιστα, αφού έχουμε ακυρώσει τις πτήσεις, όπως και σε ολόκληρη την ΕΕ», ανέφερε.

Σίγουρα, συνέχισε, «στηρίζουμε τον διεθνή παράγοντα, έχουμε καταδικάσει επίσημα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το έχουμε ανακοινώσει».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *