ΛΙΟΠΕΤΡΙ: “Έπαιρνα μια μικρή τσάντα και την φωτογραφική μου και με την πρώτη ευκαιρία έφευγα”

Επιμέλεια: Μιχάλης Αντωνίου

Είναι απο τους τύπους που θα τον χαρακτήριζες, ανέμελο,χαλαρό και κυρίως χωρίς να τον ενδιαφέρει η άποψη του κόσμου. Απο τους χαρακτήρες, που πολλοί θα ζήλευαν ( με την καλή έννοια).

Σπούδασε Ισπανική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, και κάθε φορά που τον άκουγε κάποιος Ισπανόφωνος να μιλά ισπανικά , τον ρωτούσε “Απο ποια πόλη της Ισπανίας Είσαι;”

O 30χρονος Ευθύμιος Στυλιανού απο το Λιοπέτρι, παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ταξίδεψει σε αρκετά μέρη και έξηγεί πως “Τα ταξίδια είναι μεγαλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος”.

Χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα, ο 30χρονος κάθε φορά που έβρισκε την ευκαιρία, το μόνο που έκανε ήταν να αρπάζει την τσάντα του και να φεύγει για το εξωτερικό και με λίγα χρήματα. Καλυτερός του φίλος; To αεροπλάνο φύσικά!

Ο Ευθύμιος Στυλιανού έχει ταξιδέψει σε Κολομβία, Περού, Μεξικό, Κούβα, Βραζιλία, Αμερική, Κανάρια Νησιά, Ελλάδα, Πορτογαλλία, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Πολωνία, Γιβραλτάρ,Αίγυπτο,Τσεχία, Ουγγαρία, Ιορδανία και σε πολλά άλλα μέρη.

Κληθείς να απαντήσει αν μάζευε ένα ποσο για αρκετό χρονικό διάστημα πριν κάνει όλα αυτά τα ταξίδια ο 30χρονος απάντησε πως: “Σαφώς και πρέπει να έχεις ένα πλάνο, αλλά όποτε είχα πρόγραμμα, πότε δεν έβγαινε όπως ήθελα. Δεν έιναι τα πολλά χρήματα. Μπορείς να ταξιδέψεις και με λίγα λεφτά, και να το απολαύσεις. Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι η όρεξη για να εξερευνήσεις μέρη. Έγώ προσωπικά έτυχε να μένω και σε χόστελ το οποίο και αυτό απο μόνο του είναι μια μοναδική εμπειρία. Έμενα για 6 μήνες στην Γρανάδα της Ισπανίας, και απο εκεί μου γεννήθηκε η επιθυμία να ταξίδεύω. Μετά μετακόμισα στην Αθήνα, όπου και συνέχισα τις σπούδες μου στην ισπανική φιλολογία. Αργότερα, έτυχε μια ευκαιρία να ταξιδέψω στα Κανάρια νησιά για Εράσμους. Το να ταξιδεύεις είναι μια μοναδική εμπειρία , στην οποία ο άνθρωπος μόνο κερδισμένος βγαίνει. Θεωρώ πως είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κανείς.

Δείτε μερικές φωτογραφίες απο το instagramm του 30χρονου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *