Δρ. Βωνιάτης…”Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την μετάλλαξη Omicron 2″

Η αύξηση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στις λοιμώξεις από κορωνοϊό δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία, σύμφωνα με τον Επιδημιολόγο Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης. Αυτό, λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει σημειωθεί ανάλογη αύξηση στις νοσηλείες και στα βαριά περιστατικά.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Δρ. Βωνιάτης εξήγησε πως η έξαρση κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη εξαιτίας της υποπαραλλαγής Όμικρον 2, η επικράτηση της οποίας αυτή την εβδομάδα αναμένεται να αγγίξει το 100%. 

Αυτό που μας προβληματίζει, είπε ο Δρ. Βωνιάτης, είναι για πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, προσθέτοντας πως τη δεδομένη στιγμή φτάσαμε σε μια κορύφωση της Όμικρον 2. 

“Αυτή τη στιγμή οι χιλιάδες λοιμώξεις δεν μας ανησυχούν ιδιαίτερα, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί υπερήλικες που νοσηλεύονται… Αυτά είναι τα περιστατικά που μπορούν να αυξήσουν το φορτίο στα κρατικά νοσηλευτήρια σε τέτοιο βαθμό που να μας αναγκάσει να αναβάλουμε κάποιες χαλαρώσεις.”

Επιδημιολόγοι και Υπουργός Υγείας αναμένεται να θέσουν επί τάπητος το πλάνο για μείωση των rapid test, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τις νοσηλείες.

Τα μέτρα τα οποία τα οποία θα προταθούν θα πρέπει να είναι στοχευμένα για να προστατεύουν τους υπερήλικες και τα άτομα που είναι ανοσοκατασταλμένα ή ανήκουν σε άλλες ευάλωτες ομάδες, σημείωσε ο Δρ. Βωνιάτης.

Πηγή: alphanews.live

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *