Ο Δρ Μουτήρης στο ecosmoscy. “Η μετάλλαξη omicron συνδεέται με ελαφριά νόσηση. Πιο περιορισμένος ο ρόλος του εμβολίου”

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Στο ecosmoscy.news, μίλησε ο Δρ Ιωσήφ Μουτήρης, Διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη, η οποία συνεχίζεται, καθώς το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε και την χορήγηση της τέταρτης δόσης, σε συγκεκριμένες ομάδες άτομων που τους καθιστούν ευάλωτους.

Ο Δρ Μουτήρης κληθείς να απαντήσει, στις απορίες του κόσμου για την αύξηση των αιφνίδιων θανάτων και αν υπάρχει το ενδεχόμενο αυτοί να συνδεόνται με μαζικό εμβολιασμό, ο Δρ Μουτήρης απάντησε πως: “Δεν το γνωρίζω αυτό. Πάντα υπήρχαν αιφνίδιοι θάνατοι. Για να μπορέσει κάποιος να πει ότι υπάρχει διαφορά στον αριθμό, θα πρέπει να έχει στην κατοχή του τον αριθμό των αιφνίδιων θανάτων κατά τη διάρκεια της εμβολιαστικής περιόδου και να τον συγκρίνει με τον αντίστοιχο αριθμό θανάτων για την ίδια χρονικά περίοδο, ένα με δύο χρόνια προηγουμένως. Κάτι τέτοιο δεν έχω δει να ανακοινώνεται.

Ως προς την άποψη για τα εμβόλια ο Διευθυντής της καρδιολογικής μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ανέφερε πως: “Μεταξύ των κλασικών εμβολίων και των mRNA, θα προτιμούσα τα πρώτα επειδή είναι δοκιμασμένα. Γενικά πιστεύω πως το εμβόλιο μπορεί να προσφέρει μερική προστασία από τη βαρειά νόσο, τη βαρειά πνευμονία και να μειώσει τον κίνδυνο για διασωλήνωση. Η τελευταία μετάλλαξη όμως, η Ομικρον, φαίνεται να συνδέεται με ελαφριά και όχι με βαρειά νόσο, συνεπώς ο ρόλος του εμβολίου είναι πιο περιορισμένος.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *