Όλγα Ποταμίτου: Αποκαλύπτεται στο ecosmoscy. Τα 50 χρόνια καριέρας, η ιεραποστολή και η ζωή της σήμερα

Η Όλγα Ποταμίτου η γιαγιά όλων μας,, η μητέρα της Κύπρου όπως την αποκαλούν, αποκαλύπτεται στο ecosmoscy.news και μίλα για την ζωή, την καριέρα της και καθώς και την καθημερινότητα της, στον δημοσιογράφο Γιώργο Παύλου.

Πως είναι η Όλγα του σήμερα;

Μιάς και με ρωτάς για το σήμερα, θα σου πω νιώθω φρέσκα, μα τόσο φρέσκα. Είμαι μια μεγάλη γιαγιά. Με αποκαλούν η μάνα της Κύπρου, και φυσικά το δέχομαι με όλη μου την αγάπη, καθώς είναι ρόλοι που λατρεύω. Είμαι γλυκειά με τον κόσμο, και χθές και σήμερα και πάντα. Αυτό με κρατάει νέα και το ευχαριστώ μου προς αυτούς, τους το δίνω στην σκηνή.

Πώς νιώθετε που ίσως είστε η μεγαλύτερη σε ηλικία κύπρια ηθοποιός;

Πάρα πολύ όμορφα , στο θέατρο νιώθω σαν μάνα τους, σαν γιαγιά τους. Δεν με ενδιαφέρει η ηλικία, θα μπορούσα κάλλιστα να το κρύψω αλλά δεν το κάνω, αν και κόσμος μου λέει ότι δεν μου φαίνεται.Υπάρχει ομορφότερο πράγμα σε αυτή την ζωή να γερνάς, να μεγαλώνεις με αγάπη και υγεία;

Όλγα Ποταμίτου ένα ηχηρό όνομα άρρηκτα συνδεδεμένο με το κυπριακό θέατρο, την τηλεόραση και τον ελληνικό κινηματογράφο. Πως προέκυψε  αυτό;

Από μικρή είχα το ταλέντο και πήγα να παίξω σε μια φιλανθρωπική παράσταση, τώρα μιλάμε κοντά στο 1960, εκεί ήταν υπεύθυνος  ο άντρας μου, ο οποίος είχε δικό  του θίασο και ενθουσιάστηκε όταν με είχε δει να παίζω και έτσι με προώθησε. Το πρώτο μου έργο, ήταν το ΦΟΝΤΑΝΑΚΙ. Και έτσι σιγά σιγά έχτισα την καριέρα μου μέχρι και σήμερα, είμαι η Όλγα η Ολγάρα του κόσμου όπως με φωνάζουν.

Ο κόσμος πως σαν αντιμετωπίζει;

Με απέραντη αγάπη. Ένα χρονικό διάστημα, έκανα και ιεραποστολή και αυτό ο κόσμος το αναγνωρίζει. Η τεράστια, αληθινή αγάπη που εισπράττω δεν περιγράφεται, και πραγματικά είμαι ευγνώμων για αυτό. Νιώθω η πιο πλούσια στον κόσμο.

Οι ρόλοι που σημάδεψαν την καριέρα σου;

Η Κκιλιντζιρού και η Σουλτάνα, η Κκιλιντζιρού έγινε τεράστια επιτυχία, ακόμα και με περιοδεία στο εξωτερικό. Η Σουλτάνα στην Ελένη την πόρνη ήταν ένας ρόλος τρομερός, ακόμα μέχρι και σήμερα μιλάνε για αυτό.

Πες μας λίγο για τον ρόλο της Κκιλιτζιρούς.

Ήταν μια δική μου ιδέα και λέω στον Παπαδημήτρη, γράψε μου αυτό το ρόλο. Ένιωθα  απόλυτα σίγουρη ότι θα τα κατάφερνα. Έτσι και έγινε, πέρασε στην ιστορία. Μιλάμε κάπου 50 με 55 χρόνια πριν. Η έμπνευση, μου είχε έρθει από τις τότε τσουκάλες της εποχής που έκλεβαν και ζητιανεύαν, και πραγματικά την προφορά τους την καταφέρνω άψογα. Το όνομα της Κκιλιτζιρούς ήταν Αίσιε.    

Προγραμματίζετε κάτι το επόμενο  διάστημα;

Φυσικά με το θέατρο γέλιου και την Όλγα Ποταμίτου, που τα γράφει ο Κώστας Σχοινιού,Θα έχουμε πρεμιέρα το καλοκαίρι με το έργο ¨ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΣΤΕΤΕ ΜΑΣ¨ Ετοιμαστείτε για  άφθονο γέλιο, ο κόσμος σήμερα το έχει ανάγκη

Ένα μήνυμα στον κόσμο από την Όλγα μας.

Αγάπη άφθονη αγάπη, να έχουμε μέσα μας αγάπη, να δίνουμε αγάπη. Και κυρίως πίστη και προσευχή.              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *