Όλες οι εισηγήσεις των ειδικών…Αυτές οι χαλαρώσεις πάνε σήμερα ενώπιον Υπουργικού

Με πρόταση για νέες χαλαρώσεις στην ατζέντα του πάει σήμερα ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο έχει και τον τελικό λόγο για να κλειδώσει ή να απορρίψει τις εισηγήσεις των ειδικών.

Δεδομένης επιδημιολογικής εικόνας της χώρας σύμφωνα με την αξιολόγηση των επιστημόνων, στο Υπουργικό αναμένεται να τεθούν εισηγήσεις για νέες χαλαρώσεις οι οποίες μας φέρνουν όλο και πιο κοντά σε πλήρη κανονικότητα.

  • Άρση μέτρου υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους
  • Μείωση των rapid test και αναπροσαρμογή σε διάφορους χώρους, όπως στα σχολεία και στους χώρους εργασίας
  • Κατάργηση επίδειξης safepass σε λιανικό εμπόριο, τράπεζες και τμήματα του δημόσιου και ευρύτερου κρατικού τομέα που εξυπηρετούν κοινό
  • Αποδέσμευση θετικών ατόμων στον ιό από την καραντίνα στις 7 μέρες, αλλά χωρίς τη διενέργεια rapid test
  • Μείωση ημερών αυτοπεριορισμού επαφών κρουσμάτων από 7 σε 5 ημέρες
  • Άρση του μέτρου και κατάργηση της τηλεργασίας, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο 25% (θα επαφίεται στον εργοδότη εάν θα θέλει να κρατήσει σε τηλεργασία μέρος του προσωπικού)

Κατά τη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκε και η αύξηση μέγιστου αριθμού ατόμων σε διάφορους χώρους, όπως κέντρα διασκέδασης, χώρους εστίασης, γάμους, βαφτίσεις και εκκλησίες. Αυτό δεν φαίνεται όμως στο παρόν στάδιο να προκρίνεται από όλους τους ειδικούς.

Ενώπιον του Υπουργικού  θα τεθεί και το θέμα της κατάργησης του Cyprus Flight Pass μετά από συνάντηση που είχαν οι Υπουργοί Υγείας και Μεταφορών. Η πρόταση αυτή θα πάει προς έγκριση, με πρόθεση όμως εφαρμογής περί τις αρχές Μαΐου.

Πηγή: cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *