Τι θα γίνει με το νοσοκομείο Αμμοχώστου;

Μιχάλης Αντωνίου

Λυσείς για τα ΤΑΕΠ του νοσοκομείου Λάρνακας, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, δηλώνοντας πως θα ενισχυθούν με επιπρόσθετους γιατρούς, ενώ  θα ενισχυθεί και η Μονάδα Εντατικής θεραπείας του δημόσιου νοσηλευτηρίου.

Οι ευχάριστες ανακοινώσεις του Υπουργού, έφεραν ανακούφιση στους πολίτες της Λάρνακας, καθώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, και έκαναν λόγο για ιατρκή αμέλεια απο την πλευρά του νοσοκομείου Λάρνακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στο ecosmoscy.news, προβλήματα σε σχέση με τα ΤΑΕΠ, δεν εντοπίζονται μόνο στο νοσοκομείο Λάρνακας, αλλά και στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, καθώς όπως καταγγέλουν πολίτες “Υπάρχει καθυστέρηση μέχρι να σε εξετάσουν. Μπορεί να περιμένεις μέχρι και 5 ώρες στα επείγοντα”, ενώ όπως αναφέρουν “Περιμένεις στην σειρά για να εξεταστείς και ενημερώνεσαι πως εφημερεύει μόνο ένας γιατρός. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ανέφικτο, να εφημερεύει ένας γιατρός και να περιμένουν τόσοι άνθρωποι έξω για να εξεταστούν.”

Απο την πλευρά του το προσωπικό κάνει λόγο για σοβαρή έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα όπως αναφέρουν “οι βάρδιες να μην βγαίνουν. Αναγκαζόμαστε να βγάζουε διπλοβάρδιες. Πολλές φορές λόγω εξάντλησης, δεν μπορούμε να αποδώσουμε στην δουλειά μας, πάει καιρό αυτό το θέμα. Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε. Υπάρχει σοβαρό θέμα, ως προς την πληρότητα του νοσοκομείου”.

Σημειώνεται ότι ο Υπυργός Υγείας, ανέφερε πως θα αντικατασταθούν τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, που είχαν πρόβλημα ενώ, όπως είχε δηλώσει “Έπρεπε να έρθω εδω για να δω το πρόβλημα”.

Πολύ ευχάριστα τα νέα για το Νοσοκομείο Λάρνακας, όμως με το νοσοκομείο Αμμοχώστου τι θα γίνει; Πάντως νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, δεν αποκλειέται να κατέλθουν σε απεργία λόγω του συγκεκριμένου ζητήματος ίοπως πληροφορόυμαστε. Μήπως είναι καιρός να αυτονομηθεί το Νοσοκομείο Αμμοχώστου;

Άλλωστε δεν είναι κρίμα να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *