Αρχές Μαΐου στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος…Aντιμέτωπος με 18 κατηγορίες ο Γιαννάκη

Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το σκάνδαλο που ξέσπασε με τον τέως Επίτροπο Εθελοντισμού  Γιαννάκη Γιαννάκη η Αστυνομία κατάφερε να συμπληρώσει το παζλ και να προχωρήσει σε γραπτή κατηγορία εναντίον του.

Παρά το γεγονός ότι καμία απάντηση δεν έλαβε η κυπριακή Αστυνομία από τις αμερικανικές αρχές και από το Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, από το οποίο υποστήριζε ότι έλαβε το πτυχίο του ο κύριος Γιαννάκη, εκ τούτου κατάφεραν να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω. «Δε λάβαμε την ενημέρωση που αναμέναμε από τις αμερικανικές αρχές ωστόσο εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη μαρτυρία ώστε να μπορεί να κατηγορηθεί γραπτώς και να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Αντρέου μιλώντας στη Cyprus Times.

Ο κύριος Γιαννάκη είναι αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες μεταξύ των οποίων αυτές της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, της εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις κτλ. Κάποια εξ αυτών επισύρουν ποινές φυλάκισης.

«Ετοιμάζεται φάκελος της υπόθεσης και αρχές Μαΐου θα σταλθεί στη Νομική Υπηρεσία για να δοθούν οδηγίες για τα επόμενα βήματα», ανέφερε ο κύριος Αντρέου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Γιαννάκη είχε παραιτηθεί τον περασμένο Μάϊο, μετά τις καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή στην Αστυνομία για πλαστογράφηση του απολυτηρίου και του πτυχίου του.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Γενικός Ελεγκτής ο κ. Γιαννάκη δεν κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών, ενώ παρουσιάζεται παραποίηση προς τα πάνω των τελικών βαθμών. Συγκεκριμένα οι βαθμοί στα οκτώ από τα δώδεκα μαθήματα έχουν υποστεί αλλοίωση στους αριθμούς που δεν συνάδουν με τους βαθμούς όπως αναγράφονται ολογράφως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *