Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να διαμελίσει την Ευρώπη

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι στόχοι της Ρωσίας πάνε πολύ παραπέρα από τον πόλεμο που εξαπέλυσε εναντίον της Ουκρανίας την 24η Φεβρουαρίου.

«Σε τελευταία ανάλυση στόχος της ηγεσίας της Ρωσίας δεν είναι απλώς να καταλάβει την επικράτεια της Ουκρανίας, αλλά να διαμελίσει ολόκληρη την κεντρική και ανατολική Ευρώπη και να καταφέρει πλήγμα στη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο», υποστήριξε ο κ. Ζελένσκι κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα Telegram.

Στον «ελεύθερο κόσμο» πρακτικά οι πάντες αντιλαμβάνονται πως η εισβολή στην Ουκρανία δεν είναι παρά η αρχή, υποστήριξε ο κ. Ζελένσκι.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, που επισκέφθηκε την Ουκρανία, ότι εξακολουθεί να ελπίζει σε διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«Παρά το γεγονός ότι η στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται, εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία μέσω της διπλωματικής οδού. Διαπραγματευόμαστε, δεν απορρίπτουμε (τις συνομιλίες)», δήλωσε ο Πούτιν στον Γκουτέρες σε τηλεοπτικές δηλώσεις.

Πηγή: alphanews.live

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *