Μέχρι και μεταμόσχευση στο συκώτι οδηγεί η ηπατίτιδα σε παιδιά. “Ακρως επιθετική”

Η ηπατίτιδα είναι μια φλεγμονή του συκωτιού η οποία κατά κύριο λόγο προκαλείται από τους γνωστούς ιούς που προκαλούν ηπατίτιδα, Α,Β,D και Ε, καθώς υπάρχουν κι άλλοι ιοί, φάρμακα και ασθένειες, που μπορούν να προσβάλουν το σώμα και μπορούν να προσβάλουν το συκώτι, δήλωσε στον ACTIVE ο παιδίατρος και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής, Αδάμος Χατζηπαναγή.

Αναφερόμενος στη διασπορά της οξείας ηπατίτιδας και την ενοχοποίηση του αδενοϊού 41, ο κύριος Χατζηπαναγή εξήγησε ότι, η ιστορία ξεκίνησε από την Βρετανία, όπου 108 παιδιά εμφάνισαν την εν λόγω ηπατίτιδα, χωρίς να διασαφηνιστεί η προέλευση.

«Έχουμε διαρκή επαφή με παιδιάτρους Ευρωπαϊκών χωρών και παρακολουθούμε την όποια εξέλιξη. Στην Βρετανία όπου παρατηρούμε τα στατιστικά δεδομένα, επηρεάστηκαν 108 παιδιά και περίπου το 10% των παιδιών που μολύνθηκαν χρειάστηκαν μεταμόσχευση. Υπάρχει η πιθανότητα, η μόλυνση να καταστρέψει το συκώτι και να χρειάζεται η αντικατάσταση του».

Ο παιδίατρος επιβεβαίωσε ότι, υπάρχει μια μορφή ηπατίτιδας η οποία προσλαμβάνει διαστάσεις επιδημικής μορφής σε κάποιες χώρες και μέχρι στιγμής δεν σχετίζεται με τον κορωνοϊό, ούτε και με το εμβόλιο.

«Σε περίπτωση που εμφανιστούν συμπτώματα όπως το να κιτρινίζει το δέρμα του παιδιού, με ενδείξεις ίκτερου, ή να διαφοροποιούνται τα κόπρανα, να γίνεται επικοινωνία αμέσως με τον Παιδίατρο».

Ο Δρ Χατζηπαναγή συνέστησε αυστηρή ατομική υγιεινή στα παιδιά, αποφυγή συγχρωτισμού, διότι οι ιοί μεταδίδονται από άτομο σε άτομο με σταγονίδια.

activeradio.com.cy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *