Δρ Κολιού στο ecosmoscy: “Στο 10% η συχνότητα της νόσου. Διερευνούμε το περιστατικό με το κοριτσάκι”

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Στο ecosmoscy.news, μίλησε η Δρ Κολιού σχετικά με τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας που εμφανίζονται σε παιδάκια, μετά την γνωστοποίηση του κρούσματος που αφορά κορίτσι ηλικίας 4,5 ετών.

Κλήθεις να απαντήσει στο μόνιμο ερώτημα εαν σχετίζονται με τα εμβόλια κατά της νόσου COVID η Δρ Κολιού ανέφερε πως “Αυτό είναι παράλογο, καθώς τα πλείστα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας αφορούν κυρίως παιδιά κάτω των 5 ετών, τα οποία δεν έχουν εμβολιασθεί κατα της νόσου Covid.”

Σε άλλη ερώτηση για το εαν υπάρχει η ανησυζία για αύξηση κρουσμάτων η κ. Κολιού απάντησε πως: “H συχνότητα της νόσου κυμαίνεται γύρω στο 10 τοις εκατόν. Είναι ένα σχετικά ψηλό περιστατικό, που σημαίνει πως 1 στα 10 παιδιά ισως χρειαστεί μεταμόσχευση ήπατος”.

Κληθείς να απαντήσει για την κατάσταση της υγείας του 4,5 ετών κοριτσιού που καταγράφηκε ως το πρώτο κρούσμα οξείας ηπατίτιδας η κ. Κολιού ανέφερε πως “Είναι ένα γεγονός που μας παραξενεύει καθώς η κατάσταση της υγείας του κοριτσιού αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, παρόλο που δεν σχετιζόταν με τις γνωστές μορφές ηπατίτιδας. Σίγουρα είναι κάτι που μας απασχολεί, και θα διερευνησουμε παιρετέρω, όλες τις πιθανές αιτίες πίσω απο αυτής της μορφής ηπατίτιδας που ακόμη δεν γνωρίζουμε την αιτία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *