Παγκόσμια ημέρα χορού. “Όταν το σώμα χορεύει είναι ένα πινέλο ζωγραφικής  στην σκηνή”

Toυ Γιώργου Παύλου

Ο χορός είναι ποιότητα, δημιουργία, έκφραση ,πηγάζει μέσα από την ψυχή , ο κάθε άνθρωπος χορεύει αυτό που τον εκφράζει αυτό που βγαίνει από μέσα του, από το βάθος της ψυχής, ο χορός μιλάει και βγάζει συναισθήματα …

Τέσσερις χορευτές μιλούν στο ecosmoscy.news, για την παγκόσμια ημέρα χορού

ΠΑΝΟΣ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ

Aν περιμέναμε την παγκόσμια ημέρα χορού να γιορτάσουμε για τον χορό, μόνο ερωτευμένοι με τον χορό δεν θα είμασταν …

Τι να πω εγώ για κάτι τόσο μεγάλο …δυστυχώς μόνο με μια κίνηση ίσως θα μπορούσα να εκφράσω αυτό που σκέφτομαι …Όταν χορεύεις γράφεις στη γη αυτά που θέλει να πει η ψυχή σου …είχε πει ο Καβάφης …

Εγώ προσωπικά ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τον λόγο… δεν μου έφτανε …

Τα φιλιά μου!

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ  ΜΙΧΑΗΛ

Ο χορός είναι μια μορφή τέχνης που συνδυάζει πολλές τέχνες μαζί! Με τον χορό μπορείς να εκφράσει όλα τα συναισθήματα σου, να πειθαρχήσει τον εαυτό σου και να τον ξεπεράσεις! Τα πάντα ξεκινούν με κίνηση και ο χορός είναι μια εκλεπτυσμένη κίνηση! Μέσω του χορού μπορείς να ανακαλύψεις πόσες διαφορετικές κινήσεις μπορεί να κάνει το σώμα σου !!

Οι μεγάλοι χορευτές δεν είναι μεγάλοι εξαιτίας της τεχνικής τους. Είναι μεγάλοι εξαιτίας του πάθους τους. Μάρθα Γκράχαμ 1894 – 1991 Αμερικανίδα χορογράφος

Vission Dance Studio

 ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΚΑΡΑΠΙΤΤΑ 

Ο χορός, όπως και όλες οι τέχνες,  είναι ένα ταξίδι, με καταληκτικό προορισμό τον πολιτισμό της ψυχής!

Οι ψυχικά και σωματικά ανθεκτικοί άνθρωποι δεν προκύπτουν, διαμορφώνονται μέσα από τις εμπειρίες και τις δραστηριότητες τους.

Ο χορός είναι ισορροπία σωματική και ψυχική. Είναι άσκηση και τέχνη μαζί .Και η τέχνη είναι απαραίτητη να υπάρχει, ειδικά σε περιόδους κοινωνικής αναταραχής και σύγχυσης, γιατί δυναμώνει, μορφώνει και υψώνει τον άνθρωπο.

Σχολή Χορού “Mambo”

 ΕΛΕΝΑ ΤΟΦΑ

Σήμερα, 29 Απριλίου 2022,γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, η οποία καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO.

Αυτή η μέρα αποτελεί την ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή, χορογράφου και συγγραφέα Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (1727-1810), ο οποίος θεωρείται ο δημιουργός τους σύγχρονου μπαλέτου.

«Ως χορευτές, κινούμαστε διαρκώς φιλοδοξώντας να δημιουργήσουμε αυτές τις αλησμόνητες στιγμές. Ανεξάρτητα από το είδος του χορού, αυτό είναι που αγωνίζεται να πετύχει ο κάθε χορευτής.

Οι χορευτές συχνά επαινούνται για τις σωματικές τους δεξιότητες, ενώ στην πραγματικότητα η πνευματική μας δύναμη είναι αυτή που μας στηρίζει ακόμα περισσότερο. Πιστεύω πως είναι αυτός ο μοναδικός συνδυασμός σωματικής και ψυχολογικής ευκινησίας που θα μας βοηθήσει να βγούμε νικητές, να επαναφέρουμε τους εαυτούς μας, να συνεχίσουμε να χορεύουμε και να συνεχίσουμε να εμπνέουμε!!

Τα πάντα ξεκινούν με κίνηση – είναι ένα ένστικτο που διαθέτουμε όλοι – και ο χορός είναι κίνηση εκλεπτυσμένη που επικοινωνεί. Όσο σημαντική και εντυπωσιακή και να είναι η αψεγάδιαστη τεχνική, η ουσία, εν τέλει, είναι αυτό που εκφράζει ο χορευτής μέσα στην κίνηση.

Εύχομαι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε κ να χορεύουμε καταθέτοντας την ψυχή μας πάνω στην σκηνή κ να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια που δημιουργήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια !!

Passion Dance School!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *