Η ανακοίνωση του τμήματος Γεωολογίας για τον σεισμό που “ταρακούνησε” το νησί

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με ανακοίνωσή του αναφέερει ότι «την Κυριακή, 1 Μαΐου 2022 και τοπική ώρα 12:02 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος σεισμός μεγέθους M=3.7 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ».

Ο σεισμός, αναφέρει, είχε επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, 110 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά του Παραλιμνίου και εστιακό βάθος 8 χιλιόμετρα.

«Ο σεισμός έγινε μόλις αντιληπτός σε μερικές περιοχές της Κύπρου», προσθέτει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ.) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Σεισμολογικού Κέντρου του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy, και @CY_earthquakes (Twitter).

Δεδομένης της πολύ χαμηλής έντασης του συγκεκριμένου σεισμού στην Κύπρο, και κατά συνέπεια της μικρής επίπτωσής του, το Τμήμα θεωρεί ότι δεν είναι σκόπιμο να προχωρήσει σε άλλες δηλώσεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *