“Δεν είχαμε σκοπό να κόψουμε τον Ευσταθίου” λέει το ΡΙΚ

Στον απόηχο των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες σχετικά με στέλεχος του ΡΙΚ, το οποίο παρενέβη στη μεσημβρινή εκπομπή του κρατικού καναλιού, οδηγώντας τον παρουσιαστή Ντίνο Φοινικαρίδη σε παραίτηση από την εκπομπή του κρατικού καναλιού, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, Μιχάλης Μιχαήλ.

Συγκεκριμένα, σε παρέμβαση του στην εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα» ο κ. Μιχαήλ είπε πως θα γίνει ενδελεχής συζήτησης, «μετά που ζητήσαμε έκθεση γεγονότων από τον Γενικό Διευθυντή, στην απογευματινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου», διευκρινίζοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι αναβληθείσα από χθες.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε «το ΡΙΚ δεν δέχεται παρέμβαση από κανένα τρίτο», και εξήγησε: πως «το ΡΙΚ έχει τις διαδικασίες του, έχει τους διευθυντές του, έχει τους έγκριτους δημοσιογράφους του… και το λέω με παρρησία ότι είναι οι καλύτεροι στο παζάρι».

«Απ’ εκεί και πέρα», συνέχισε ο κ. Μιχαήλ, «πρέπει να πω ότι το συγκεκριμένο θέμα ήταν θέμα εσωτερικής συνεννόησης. Πράγμα που φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει τηρηθεί.  Έχουμε ένα έγκριτο εξαιρετικό δημοσιογράφο, τον Ντίνο Φοινικαρίδη, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά, είχε κάνει μια διαδικασία με τον Κωστή Ευσταθίου, ο διευθυντής ειδήσεων είχε μια άλλη συνεννόηση και  φαίνεται ότι οι δύο τους δεν επικοινώνησαν σωστά μεταξύ τους».

Τόνισε δε, πως «δεν υπήρχε σκοπός να κόψουμε τον Κωστή Ευσταθίου από αυτό που είχε να πει. Είναι ένας από τους βουλευτές με τις περισσότερες εμφανίσεις στην εκπομπή. Δεν είχαμε κανένα λόγο, από εδώ στο Ρικ, να του στερήσουμε από το τι είχε να πει, εξού και ήταν στην εκπομπή της Δευτέρας».

Απευθυνόμενος στον Πάρη Ποταμίτη είπε επίσης πως «εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε όλοι την ελευθερία να κάνετε ότι θέλετε και αν δέχεστε παρεμβάσεις μπορείτε να βγείτε να το πείτε δημόσια».

Παράλληλα ο κ. Μιχαήλ κατέδειξα πως «χθες και σήμερα γράφτηκαν πάρα πολλά. Εμπεριέχουν πάρα πολλές υπερβολές, ο καθένας έβγαζε συμπεράσματα από το τι είχε ακούσει. Κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν είπε τι έγινε, ούτε ο Ντίνος, ούτε ο Γιάννης Νικολάου. Θέλω να κάνω μια εισήγηση», ενώ εισηγήθηκε: «τα πολιτικά πρόσωπα να σβήσουν από τα τηλέφωνά των δημοσιογράφων. Οι δημοσιογράφοι ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους και όταν θέλουν οι δημοσιογράφοι μπορούν να τους καλούν για δηλώσεις ή οτιδήποτε άλλο.  Να αφήνουν τους δημοσιογράφους να επικοινωνούν για να παίρνουν την πληροφόρηση από κάποιο».

Πηγή: cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *