Δρ Ζαχριάδης στο ecosmoscy.news για την σκόνη που πλήττει την Κύπρο

Έντονη είναι η σκόνη που έρχεται απο την Αφρική και που παρατηρείται στην ατμόσφαιρα, τις τελευταίες ημέρες, ενώ όπως επισήμανε ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Δρ Κλεάνθης Νικολαίδης, το φαινόμενο αναμένεται να έχει περαιτέρω έξαρση, το επόμενο διάστημα.

Με αφορμή το φαινόμενο που πλήττει το νησί, μίλησε στο ecosmoscy.news, o Πνευμονολόγος Δρ. Ανδρέας Ζαχαριάδης. Ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε πως “η σκόνη που έρχεται απο την Αφρική, περιέχει μικροσωματίδια, και σαφώς είναι επιβαρυντική για την υγεία.”

Ο γνωστός πνευμονολόγος τόνισε πως: “Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε ευπαθή ομάδες, δηλαδή σε άτομα που έχουν πρόβλημα με τους πνεύμονες τους. Σε περιπτώσεις που παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαίρα , άτομα για παράδειγμα που έχουν άσθμα, ή έχουν χρόνια βρογχίτιδα προφανώς και θα επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας τους, όπως το ίδιο ισχυεί και για τους καρδιοπαθείς.”

Σε ότι αφορά τα μέτρα προστασία ο ιατρός τόνισε πως: “Καλύτερα να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε εξωτερικούς χώρους, μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο. Εαν όμως είναι αναγκάιο και πρέπει να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, καλό θα ήταν να φοράνε προστατευτική μάσκα, η αν χρειαστει να χρησιμοποιούν υγρό μαντηλάκι το οποίο θα τοποθετείται κάτω απο την μύτη έτσι ώστε να προστατεύονται “ κατέληξε ο κ. Ζαχαριάδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *