Δύο υπέροχες γυναίκες ενώνονται και βοηθούν όποιον τις έχει ανάγκη

Η φιλανθρωπία και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο δεν προϋποθέτει απαραίτητα μεγάλη οικονομική άνεση και απεριόριστο ελεύθερο χρόνο. Η μόνη αναγκαία προϋπόθεση είναι ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο, την ανθρώπινη ζωή και τον εαυτό μας. Εξάλλου η ίδια η φύση του ανθρώπου μας οδηγεί να μην μένουμε αμέτοχοι στον πόνο των γύρω μας όταν βλέπουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε.

Αυτό ακριβώς πιστεύουν και αυτές οι δυο γυναίκες. Έτσι, ένωσαν τις δυνάμεις τους και σήμερα, στην πιο δύσκολη εποχή που ζούμε, βοηθούν εντελώς δωρεάν συνανθρώπους μας που είναι άνεργοι, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες να λύσουν τα σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Μια ψυχολόγος και μια διαιτολόγος

Προσπαθούν να βοηθήσουν σε μια εποχή που δεκάδες συνάνθρωποι μας έρχονται αντιμέτωπα με κάποια μορφή κατάθλιψης (Η κατάθλιψη η πιο σημαντική αιτία αναπηρίας στον κόσμο και μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου. Από κατάθλιψη μπορεί να υποφέρουν παιδιά, έφηβοι, ενήλικες και ηλικιωμένοι, άνδρες και γυναίκες) και επειδή από μελέτες και έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι συχνά, το καταθλιπτικό άτομο καταφεύγει στο φαγητό (βουλιμικά επεισόδια ή διαρκές ‘τσιμπολόγημα’) για να “ανακουφιστεί” από τα δύσκολα, αρνητικά συναισθήματα που βιώνει. Τρώει σε μεγάλες ποσότητες, χωρίς να πεινάει. Αυτές οι δυο γυναίκες λοιπόν, βοηθάνε με όλη τους τη ψυχή γιατί πιστεύουν ότι: όταν λειτουργούμε σαν σύνολο με κοινή πορεία επωφελείται η κοινωνία μας σαν σύνολο. Η μοναχική πορεία ανθρώπων μέσα στην κοινωνία μόνο προβλήματα και εμπόδια μπορεί να δημιουργήσει.

Η κυρία Χριστίνα Ζαβού (Πτυχιούχος Ψυχολόγος-Επικοινωνιολογίας) και η κυρία Νάσια Μεϊτανή (Πτυχιούχος Διαιτολόγος -Διατροφολόγος) αναφέρουν στο ecosmoscy.news:

«Εργαζόμενες και οι δυο χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, στα τμήματα πωλήσεων και Marketing, και αντιμετωπίζοντας διάφορες προκλήσεις, αλλά και δυσκολίες σε σχέση με θέματα συμπεριφοράς επικοινωνίας και ανισότητας η κάθε μια στον δικό της χώρο και τομέα εγώ σαν Διαιτολόγος -Διατροφολόγος και η Χριστίνα σαν Πτυχιούχος της ψυχολογίας και Πτυχιούχος επικοινωνιολογίας, καταλάβαμε ότι οι ανάγκες που περιτριγυρίζουν τον απλό πολίτη είναι αρκετές και από διατροφικής πλευράς αλλά και από ψυχικής πλευράς που ήταν και οι τομείς που γνωρίζαμε πολύ καλά μέσα από την εξειδίκευση μας αλλά και από τις εμπειρίες μας. Μετά από πολλές σκέψεις, ανταλλαγή απόψεων και αμέτρητων συναντήσεων που είχαμε μεταξύ μας αποφασίσαμε από κοινού ότι τα θέματα Υγείας, Ευεξίας, συναισθημάτων και συμπεριφοράς είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να μάθει να τα διαχειρίζεται για το καλό της επιβίωσης του προς όλους τους τομείς για την ποιο σωστή διαβίωση του».

«Η ψυχολογία έχει άμεση επαφή και με την διατροφή και αντίστροφα. Το πως τρεφόμαστε το πως συναισθηματικά αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις καθημερινά έχει άμεση σχέση με την Υγεία μας και σωματικά

και διατροφικά γι αυτό θελήσαμε να κάνουμε κάτι ποιο εξειδικευμένο με τις ομάδες αυτοβελτίωσης που έχουν θέματα και διατροφικά και ψυχικά και έτσι να κάνουμε περισσότερο κόσμο να ζει και να αισθάνεται όμορφα με ότι έχει αυτή την στιγμή στην Ζωή του .Το βασικότερο από όλα που πήραμε μέσα σε όλη την εμπειρία μας και τα χρόνια δουλειάς μας είναι το να είμαστε μέσα μας Υγιής και αυτό προσπαθούμε να χτίσουμε σαν όραμα για όλο τον κόσμο!

Ο λόγος για τον οποίο προσφέρουμε με απλότητα, κατανόηση, και ελπίδα είναι επειδή θέλουμε να στηρίξουμε και να δώσουμε μια ελπίδα και στις ευάλωτες ομάδες οι οποίες υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια στην Κύπρο, ένα μεταπολεμικό, μετατραυματικό στρες, στο οποίο ο κάθε άνθρωπος για βιοποριστικούς λόγους, έσφιγγε τα δόντια για να μπορέσει να προχωρήσει, χωρίς να σκέφτεται το θέμα της υγείας του!

Ο σκοπός και αφορμή αυτής της πρωτόγνωρης συνεργασίας ήταν η προσφορά προς τον συνάνθρωπο μας και συγκεκριμένα στους ανθρώπους που δυσκολεύονται όπως είπαμε και ποιο πάνω οικονομικά να αντεπεξέλθουν βιοποριστικά στα ψυχικά και διατροφολογικά θέλω τους.

Πραγματικά είχαμε συναντήσει στο παρελθόν στους διάφορους χώρους που εργαζόμασταν τότε σαν υπάλληλοι αρκετούς ανθρώπους που είχαν αυτή την ανάγκη είτε στον ψυχικό τομέα είτε στο διατροφολογικό τομέα και δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν κάποιες συνεδρίες για το δικό τους καλό λόγω του ότι οικονομικά αδυνατούσαν. Έτσι θελήσαμε μέσα από αυτό να κάνουμε περισσότερους ανθρώπους να ζουν και να αισθάνονται όμορφα με τον εαυτό τους! Αγαπάμε την ΖΩΗ, αγαπάμε κάθε συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη!».

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Χριστίνα Ζαβού (Πτυχιούχος Ψυχολόγος-Επικοινωνιολογίας) στο τηλέφωνο: 99403112 και με την κυρία Νασια Μεϊτανή (Πτυχιούχος Διαιτολόγος -Διατροφολόγος) στο τηλέφωνο: 99065758 και στο culturehealth2@gmail.com.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *