Μετά τον σάλο…Έρχονται νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Eπιτεύχθηκε ένα προσωπικό στοίχημα με την επαναλειτουργία του παιδιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου Αναφοράς, είπε ο Υπουργός Υγείας.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νοσοκομείο, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ανέφερε πως δύο χρόνια μετά, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επαναλειτουργία του τμήματος, εκφράζοντας παράλληλα ευχαριστίες προς τον ΟΚΥπΥ και τη διευθύντρια του νοσοκομείου.

“Πρέπει να δοθεί το μήνυμα και στους διευθυντές σε όλα τα νοσηλευτήρια ότι πρέπει αθόρυβα να δουλέψουν και να υλοποιήσουν όλα τα αιτήματα που έχουμε.”

Ο κ. Χατζηπαντέλα είπε πως στο τμήμα ήδη νοσηλεύονται επτά παιδιά. 

Διαβάστε επίσης:

Άγγιξαν τα 350 τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, “είμαστε σε επιφυλακή”
Ο υπουργός σήμερα επισκέπτεται και τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Αναφοράς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που διαθέτει, μέχρι τα μέσα Ιουνίου αναμένεται η άφιξη μερικών νέων μηχανημάτων.

Ερωτηθείς αναφορικά με την πορεία της πανδημίας και κατά πόσο το Υπουργείο είναι ικανοποιημένο για την επιστροφή στην ομαλότητα μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ο ίδιος απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας ωστόσο ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά ώστε να παρέχονται οι υπηρεσίες που χρειάζονται οι ασθενείς. Στόχος είναι η ενίσχυση των νοσοκομείων σε όλες τις πόλεις, επεσήμανε. 

Ο κ. Χατζηπαντέλα τέλος είπε πως υπάρχει ετοιμότητα σε περίπτωση εμφάνισης ενός νέου κύματος πανδημίας και τόνισε ότι αν στο μέλλον χρειαστεί να γίνουν αλλαγές στα πλάνα του υπουργείου, αυτό θα γίνει.

Πηγή: alphanews.live

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *