Κατέθεσαν ο οδηγός και ο συνοδηγός του μοιραίου τζιπ που επέβαινε η άτυχη Νάταλυ

Σε εξέλιξη δύο έρευνες για το μοιραίο δυστύχημα στην Εθνική Φρουρά με θύμα την αδικοχαμένη ΣΥΟΠ, Νάταλυ Νεοφύτου.

Ανακριτική ομάδα από μέλη της αστυνομίας, καθώς και ο λειτουργός που ορίστηκε από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς για να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος, ήδη άρχισαν να συμπληρώνουν τους φακέλους της υπόθεσης.

Τα πρώτα πρόσωπα που κλήθηκαν για να καταθέσουν ενώπιον των αρχών, ήταν ο έφεδρος αξιωματικός και ο κληρωτός οπλίτης, οι οποίοι επέβαιναν στο μοιραίο τζιπ και είδαν την άτυχη Νάταλυ να καταπλακώνεται.

οι δύο στρατιώτες στις καταθέσεις τους ισχυρίστηκαν ότι μετά από οδηγίες για ανεφοδιασμό του οχήματος σε κάποιο σημείο που το έδαφος ήταν ανώμαλο το τζιπ ανατράπηκε. Όπως ανέφεραν ερωτηθέντες για την ταχύτητα του οχήματος την στιγμή της ανατροπής, αυτή δεν υπερέβαινε του ορίου, όπως ισχυρίστηκαν.

Μετά τα σχεδιαγράμματα που έγιναν στην περιοχή για να εξακρίβωση της διαδρομής του μοιραίου τζιπ, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να περάσει από ηλεκτρομηχανολογικό έλεγχο και το όχημα για να διαπιστωθεί, εάν προέκυψε οποιοδήποτε πρόβλημα, ή μηχανική βλάβη πριν την ανατροπή του.

Στην έρευνα που διεξάγει ο ερευνών λειτουργός -Γενικός Επιθεωρητής Στρατού- αναμένεται να συμπεριληφθούν και όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν την καταλληλόλητα του οχήματος, την τελευταία ημερομηνία που το όχημα πέρασε από έλεγχο, καθώς και ερωτήματα που αφορούν το σημείο στο οποίο καθόταν η άτυχη ΣΥΟΠ.about:blank

Η ολοκλήρωση των ερευνών δόθηκαν οδηγίες από πλευράς ΓΕΕΦ αλλά και ηγεσίας της Αστυνομίας, όπως γίνει τάχιστα, με σκοπό ο φάκελος της υπόθεσης να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία, ώστε να δοθούν περαιτέρω οδηγίες για χειρισμό της.

Πηγή: cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *