ΟκΥπυ για διασώστη που οδηγούσε ασθενοφόρο υπο την επήρρεια ναρκωτικών. “Καμία ανοχή”

“Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοιους είδους συμβάντα”, διαμηνύει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπος Χαριλάου αναφορικά με το περιστατικό διασώστη ασθενοφόρου που εντοπίστηκε θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ.  

“Για μας είναι απαράδεκτα φαινόμενα”, δήλωσε ο κ. Χαριλάου στην εκπομπή Alpha Καλημέρα.

“Δεν μπορεί ένα άτομο να καλείται να σώσει ζωές και να είναι υπό την επήρρεια ναρκωτικών”. 

Όσον αφορά τον διασώστη που τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο κ. Χαριλάου είπε πως δεν υπάρχουν στοιχεία εάν έγινε χρήση ναρκωτικών ουσιών εν ώρα καθήκοντος.

“Σε έλεγχο της Αστυνομίας, όταν του έγινε εξέταση ναρκοτέστ βρέθηκε θετικός. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν η χρήση έγινε εν ώρα καθήκοντος, έχει σημασία αλλά είναι θέμα της Αστυνομίας”

Σημείωσε πως ο διασώστης έχει απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας. 

“Αν κατηγορηθεί και καταχωρηθεί αγωγή τότε η αρμόδια αρχή δύναται να θέσει ξανά σε διαθεσιμότητα αυτό το άτομο μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας. Ένα άτομο που τίθεται σε διαθεσιμότητα παίρνει ένα μέρος του μισθού και όταν εκδικαστεί η υπόθεση είναι θέμα της αρμόδιας Αρχής κατά πόσο θα αποκοπεί τελείως το ποσό”. 

Ο Εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ εξήγησε πως το πλήρωμα ασθενοφόρων αποτελείται από δυο άτομα.

“Το ένα είναι νοσηλευτής και το δεύτερο άτομο είναι διασώστης που εκτελεί και τα χρέη οδηγού. Αυτή τη στιγμή έχουμε οδηγούς ασθενοφόρων που δεν είναι διασώστες”. 

Πηγή: alphanews.live

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *