Και τρίτο σκάφος με μετανάστες στην Κύπρο. Oδηγήθηκαν στην Μαρίνα Αγίας Νάπας

Σε κινητοποίηση τέθηκε εκ νέου η Λιμενική τα ξημέρωματα, μετά από πληροφορία για εντοπισμό σκάφους με μετανάστες στην περιοχή Λάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος αφίχθηκε γύρω στις 04:30 και σε αυτό επέβαιναν 30 άντρες από τη Συρία.

Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται καταθέσεις από τους επιβαίνοντες και με την ολοκλήρωση των εξετάσεων οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν στο “Πουρνάρα”.  

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τρίτο σκάφος με μετανάστες που έφτασε στην Κύπρο τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα, γύρω στις 3.30 χθες το απόγευμα, μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν και ανέκοψαν ξύλινο σκάφος το οποίο βρισκόταν 14 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο στην επαρχία Αμμοχώστου. Στο σκάφος επέβαιναν 26 πρόσωπα (19 άντρες, 3 γυναίκες και 4 ανήλικα παιδιά).

Λίγο αργότερα, στις 5.30 το απόγευμα, μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν και ανέκοψαν δεύτερο ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 36 πρόσωπα (26 άντρες, 3 γυναίκες και 7 ανήλικα παιδιά).

Όλα τα πιο πάνω πρόσωπα οδηγήθηκαν με ασφάλεια στη Μαρίνα Αγίας Νάπας όπου κατά τη διάρκεια του έλεγχου που ακολούθησε, συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων, πέντε πρόσωπα (δύο 28χρονοι, ένας 19χρονος, ένας 38χρονος και ένας 22χρονος) οι οποίοι φέρονται να είναι οι χειριστές των δύο σκαφών.

Οι πέντε συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ τα υπόλοιπα πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας Πουρνάρα.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *