Όχι στις οκτώ κατηγορίες απάντησε ο Γιαννάκη, αφέθηκε ελεύθερος με περιορισμούς

“Όχι” απάντησε ο τέως Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, αναφορικά με τις οκτώ κατηγορίες που αντιμετωπίζει για την πολύκροτη υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών που κατέθεσε στις αρμόδιες Αρχές για διορισμό του σε κρατικά αξιώματα. 

Η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου ήταν η πρώτη για την υπόθεση, μετά την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να μειώσει το κατηγορητήριο εναντίον του τέως Επιτρόπου από δεκαοκτώ, σε οκτώ κατηγορίες αφήνοντας εκτός το αδίκημα που αφορούσε στα χρήματα που λάμβανε ως επικεφαλής του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Μιχάλης Πικής ζήτησε από το δικαστήριο να χειριστεί την υπόθεση όπως όλες τις άλλες και έκανε λόγο για προπηλακισμό του κυρίου Γιαννάκη από τα ΜΜΕ, απαριθμόντας 1100 δημοσιεύματα για το θέμα.

Το δικαστήριο άφησε ελεύθερο τον κύριο Γιαννάκη και επέβαλε περιοριστικούς όρους, τους οποίους ο δικηγόρος του χαρακτήρισε υπερβολικούς τονίζοντας ότι “δεν χρειάζεται τέτοια εγγύηση για να εξασφαλιστεί η παρουσία του στο δικαστήριο.”

Ο τέως Επίτροπος Εθελοντισμού κατέβαλε εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ και παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στην Αστυνομία.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε στις 5 Οκτωβρίου 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *