Δεμένα και τα χέρια του ΟΑΥ απέναντι σε γιατρούς με καταγγελίες στην αστυνομία

Δεμένα είναι και τα χέρια του Οργανισμούς Ασφάλισης Υγείας, σε σχέση με τους γιατρούς που εναντίον τους εκκρεμούν καταγγελίες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, η Διευθύντρια του ΟΑΥ, Έφη Καμμίτση, εξήγησε ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι μέχρι να προκύψει από τα όργανα που τους αδειοδοτούν απόσυρση της άδειας τους ή μια άλλη τιμωρία.

«Συμβαλλόμαστε με τους γιατρούς που έχουν άδεια από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και είναι αδειοδοτημένοι από το Ιατρικό Συμβούλιο Κύπρου. Οπότε πρέπει να προκύψει από τα όργανα που αδειοδοτούν τους γιατρούς απόσυρση άδειας ή μια άλλη τιμωρία για να μπορούμε εμείς να λάβουμε τα μέτρα μας ως οργανισμός και να βγάλουμε παροχές από το σύστημα ή να αναστείλουμε την λειτουργία κάποιου παροχέα»

Η ίδια συνέχισε αναφέροντας ότι σε περίπτωση που υπάρχει διερευνάται μια καταγγελία εναντίον ενός παροχέα, τότε σε συνεννόηση με την αστυνομία, παραχωρούν τα στοιχεία που τους ζητούνται.

Σε σχέση με τις καταχρήσεις, η κ. Καμμίτση επεσήμανε ότι έχουν προχωρήσει σε πέραν των 10 «αποβολών» παροχών από το ΓεΣΥ.

«Για καταχρήσεις έχουμε βγάλει αρκετούς διότι έχουμε την αρμοδιότητα να το κάνουμε. Για άλλα θέματα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με την νομική υπηρεσία και άλλες αρχές για να μπορέσουμε εμεί σαν καταλήξουμε. Πρέπει να υπάρξει μια καταδίκη, πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τον ΠΙΣ που τους αδειοδοτεί για να μπορέσουμε και εμείς να καταλήξομε να δικαιολογούμαστε ως προς το γιατί να βγάλουμε κάποιο παροχέα από το σύστημα για τέτοια ζητήματα που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του οργανισμού»

Ερωτηθείς για το κατά πόσο υπάρχουν εντός του ΓεΣΥ γιατροί με ποινικό μητρώο, η ίδια απάντησε αρνητικά.

«Η νομοθεσία προνοεί ότι ο γιατρός πρέπει να είναι καθαρός. Αυτά τα στοιχεία έρχονται μέσω της άδειας του, αφού κάποιος ο οποίος δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο, δεν μπορεί να την ανανεώσει»

Πηγή: alphanews.live

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *