Επίσημη πρώτη σήμερα για Παγκύπριες Εξετάσεις

Με σκοπό να πάρει το όνειρο σάρκα και οστά και για να απολαύσουν τους κόπους της μελέτης τους, παρακάθονται από σήμερα στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης πέραν των 5 χιλιάδων υποψήφιοι.

Από το Υπουργείο Παιδείας διαμηνύεται ότι όλα είναι έτοιμη για την επίσημη πρώτη, το μάθημα δηλαδή των Νέων Ελληνικών, όπως πάντα. Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 08.00 -11.00.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δημήτρης Χανδριώτης, είπε ότι όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, στις οποίες αναμένεται να παρακαθίσουν γύρω στους 5.200 υποψήφιους. «Ελπίζουμε, όπως και τις προηγούμενες χρονιές που όλα κύλησαν ομαλά, έτσι και φέτος να έχουμε μια ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι οι διαδικασίες έχουν γίνει όπως κάθε χρονιά για τη διασφάλιση του αδιάβλητου και πρόσθεσε ότι θα λειτουργήσουν εξεταστικά κέντρα σε όλη την Κύπρο και έχουν δημιουργηθεί εξεταστικές επιτροπές σε όλα τα σχολεία, επαρχιακά συντονιστικά κέντρα.

Οι Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2022 ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου, με τα ρωσικά, την τεχνολογία Τεχνικών Σχολών -Θεωρητικής κατεύθυνσης και τις γραφικές τέχνες.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που σύμφωνα με τις τροποποιήσεις, τις αλλαγές που είχαν εγκριθεί από την Βουλή, διαχωρίστηκαν οι Παγκύπριες Εξετάσεις, οι εξετάσεις πρόσβασης για τα δημόσια Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας δηλαδή, από τις εξετάσεις για την ολοκλήρωση των λυκειακών σπουδών και την απόλυση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *