4.9 Ρίχτερ ο σεισμός που ταρακούνησε την Κύπρο. Αισθητός και σε γειτονικές χώρες

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 και τοπική ώρα 04:40 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος σεισμός μεγέθους M = 4.9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή της Ξυλοφάγου, 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παραλιμνίου και εστιακό βάθος 45 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο, ιδιαίτερα στην επικεντρική περιοχή και στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου. Έγινε επίσης αντιληπτός στη ΣυρίαΛίβανο, Ισραήλ και Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ο Διευθυντής του Τμήματος Χριστόδουλος Χατζηγεωργίου, ανέφερε ότι ο σεισμός στην εν λόγω περιοχή δεν προκαλεί έκπληξη καθώς πρόκειται για σεισμογενή περιοχή. Ενώ είπε ότι μετά τον σεισμό ακολούθησαν και μετασεισμοί.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Σεισμολογικού Κέντρου του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.