Κρίσιμη σύσκεψη στο Υπ. Υγείας για τα εφημερεύοντα ιατρεία. Ζητούν παράταση μέχρι τον Σεμπτέμβριο οι ιατροί

Παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο έτσι ώστε να γίνει ένα σωστός και εποικοδομητικός διάλογος με στόχο να κλείσουν όλες οι ανοιχτές εκκρεμότητες αναφορικά με τη λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων, αναμένεται ότι θα ζητήσουν από τον Υπουργό Υγείας οι κυβερνητικοί γιατροί. Όπως είναι γνωστό από χθες οι κυβερνητικοί γιατροί αποφάσισαν την αναστολή της τρίωρης απεργίας και συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Ζατζηπαντέλα, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας και κατ΄ επέκταση την εφαρμογή του θεσμού των εφημερευόντων ιατρείων.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας ανέφερε πως σήμερα στο γραφείο του Υπουργού οι γιατροί θα πάνε να κάνουν διαβούλευση με τον Υπουργό η οποία δεν έγινε. «Κάποιοι αποφασίζουν για τους πολίτες μέσω εμάς για εμάς», δήλωσε και πρόσθεσε πως ο Υπουργός Υγείας θα πρέπει σήμερα να αποδώσει και ευθύνες. Ο κύριος Κούμας ξεκαθάρισε ότι η ΠΑΣΥΚΙ δεν είναι εναντίον των εφημερευόντων ιατρείων και επεσήμανε οτι προκύπτουν θέματα με τα ωράρια εργασίας και τις υποδομές. Σημείωσε επίσης οτι στη σύσκεψη αναμένεται να τεθούν οι παράμετροι της λειτουργίας των ιατρείων κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, καθώς και οι όροι εργασίας.

Ο κύριος Κούμας υπογράμμισε οτι οι αποφάσεις θα έπρεπε να ληφθούν ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας. Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 09:30 στο Υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή του ΟΑΥ του ΟΚΥΠΥ και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου για να συζητηθεί το θέμα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, μετά τη σύσκεψη, στις 10:30 θα υπάρξουν σχετικές δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *