Έβγαινε στις τηλεοράσεις και έδινε μαθήματα για πάταξη της διαφθοράς. Πάει με ονόματα στον ΓΕ η Αριστοτέλους

ε όλα τα στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις τελευταίες εβδομάδες αναφορικά με τη φερόμενη δράση του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας, η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους και η ομάδα νομικών συμβούλων που διόρισε αναμένεται να διαβούν αύριο Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, το κατώφλι της Νομικής Υπηρεσίας για να συναντήσουν τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη και να καταθέσουν επίσημη, γραπτή καταγγελία για το πολύκροτο σκάνδαλο, σύμφωνα με το οποίο ο αξιωματικός επικοινωνούσε με βαρυποινίτη κατάδικο ζητώντας του να εξασφαλίσει βίντεο με προσωπικές στιγμές της κυρίας Αριστοτέλους, έναντι χρηματικών και άλλων ανταλλαγμάτων.

Η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών και οι δικηγόροι που την εκπροσωπούν θα ζητήσουν επίσης από τον κύριο Σαββίδη τον διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για να διερευνήσουν την ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, καθώς και τη διαθεσιμότητα του Ανώτερου Αξιωματικού, επικαλούμενοι τον κίνδυνο επηρεασμού μαρτύρων και της έρευνας.

O ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας είχε ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή ότι αναμένει την καταγγελία της κυρίας Αριστοτέλους, προκειμένου να αποφασίσει τον τρόπο χειρισμού του θέματος.

Η Διευθύντρια των Φυλακών συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής για μία και πλέον ώρα με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Στέφη Δράκου, την οποία και ενημέρωσε για τα στοιχεία που κατέχει. Μετά τη συνάντηση η κ. Αριστοτέλους είπε πως η Υπουργός την διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι νενομισμένες ενέργειες με κάθε αυστηρότητα και έκανε λόγο για τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς, πρωτάκουστο για τα κυπριακά δεδομένα.

Η κ. Αριστοτέλους είπε ότι έχει στην κατοχή της όγκο μηνυμάτων που έχουν δοθεί σε ομάδα δικηγόρων, ενώ ερωτηθείσα για τον λόγο της ενέργειας του αξιωματικού, είπε ότι είναι η απομάκρυνση από την θέση και η καταστροφή της υπόληψής της  και πρόσθεσε ότι η προσωπική ζωή του καθενός δεν αφορά κανέναν άλλο, σημειώνοντας ότι «τέτοιο βίντεο δεν υπάρχει».

«Όταν ένας αξιωματικός εισβάλλει στην προσωπική ζωή του άλλου, τότε σίγουρα τέτοια φαινόμενα διαφθοράς δεν πρέπει να αποσιωπώνται. Και ούτε το κυρός, ούτε η αξιοπρέπεια, ούτε το ήθος μου με αφήνουν ν’ αφήσω όλα αυτά τα φαινόμενα να παραμείνουν».

Mέτρα ασφαλείας για την Αριστοτέλους ζήτησε η Στέφη Δράκου από τον Αρχηγό
Θετικός στον διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για την υπόθεση εμφανίστηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος μετέβη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για συνάντηση με την Υπουργό, Στέφη Δράκου, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής της κ. Δράκου με τη Διευθύντρια των Φυλακών.

Ερωτηθείς για το τι προνοείται στην Αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις, είπε ότι δεν πρόκειται για μια απλή ποινική ή πειθαρχική υπόθεση εναντίον ενός μέλους της αστυνομίας.

“Διαφέρει και ο παραπονούμενος και το πρόσωπο κατά του οποίου ενδεχομένως θα στραφούν οι καταγγελίες, δεν μπορεί να την χειριστεί κάποιος χαμηλού βαθμού αξιωματικός.”

Σεισμό στις τάξεις της Αστυνομίας προκάλεσε η καταγγελία της Άννας Αριστοτέλους

Σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις παίρνουν οι καταγγελίες Αριστοτέλους
Σε γραπτή δήλωση, η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι “κατά τη συνάντηση μου με τη Διευθύντρια των Φυλακών της εισηγήθηκα όπως με τη συμβουλή των δικηγόρων της προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία, διαβεβαιώνοντας την ότι θα ακολουθηθούν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες για την πλήρη διερεύνησή της.”

“Σε ό,τι αφορά στις ανησυχίες της κας Αριστοτέλους για την προσωπική της ασφάλεια, στη συνάντηση μου με τον κο Παπαθεοδώρου, τον κάλεσα πρόσθετα όπως επικοινωνήσει με τη Διευθύντρια των Φυλακών και όπως προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια της, σε συνεννόηση πάντοτε με την ίδια.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *