Πάει στην Ν.Υ η Αριστοτέλους καταγγελία και έγγραφα

Μετά τις δημόσιες καταγγελίες και τοποθετήσεις, η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους, καταγγέλλει επισήμως στην Εισαγγελία ότι Ανώτερος Αξιωματικός της Αστυνομίας, συνομιλούσε με βαρυποινίτη και του ζητούσε βίντεο και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να πλήξει επαγγελματικά την ίδια.

Σήμερα, οι νομικοί σύμβουλοι της Άννας Αριστοτέλους, θα περάσουν το κατώφλι της Νομικής Υπηρεσίας προκειμένου να παραδώσουν στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα σχετικό φάκελο. Κατά πληροφορίες, στον φάκελο θα περιλαμβάνεται η καταγγελία της κυρίας Αριστοτέλους και έγγραφα μέσω των οποίων θα ενισχύεται η θέση της, ότι δηλαδή ο αξιωματικός της δύναμης αντάλλαζε μέσω εφαρμογής σε κινητό τηλέφωνο, μηνύματα με τον κατάδικο, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για εμπορία ναρκωτικών.

Όπως ανέφερε και από την Παρασκευή η Άννα Αριστοτέλους, θα ζητηθεί ο διορισμός ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για την υπόθεση όπως και η διαθεσιμότητα του αξιωματικού της Αστυνομίας.

Αμέσως μετά, η Διευθύντρια των Φυλακών αναμένεται να προβεί σε δήλωση στα μέσα ενημέρωσης.

Κατηγορηματική διάψευση Προέδρου Αναστασιάδη

Ο ΠτΔ μίλησε και τα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν στον κυριακάτικο τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ήταν εδώ και ένα μήνα εις γνώση του ιδίου και του Γενικού Εισαγγελέα η υπόθεση. «Έχω κουραστεί να ασχολούμαι με τα fake news κάποιων ευρηματικών δημοσιογράφων. θα αποφύγω να κάνω το οποιοδήποτε σχόλιο», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης.

«Για τη συγκεκριμένη περίπτωση -δεν θέλω να δίνω επίθετα- έδωσα ρητότατες οδηγίες στην Υπουργό Δικαιοσύνης, στον Αρχηγό της Αστυνομίας -δεν μπορώ να παρέμβω βεβαίως στον Γενικό Εισαγγελέα- ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή, αν και εφόσον τεκμηριώνονται τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας» είπε ο Πρόεδρος. Πέραν τούτου, σημείωσε, και λόγω θεσμικού ρόλου και λόγω προστασίας συνταγματικών δικαιωμάτων και εκ του γεγονότος ότι κάπου υπηρέτησε και ως δικηγόρος δε θα προβεί σε σχόλια.

Στο μεταξύ, στις 10 και 30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας από το προσωπικό των φυλακών, εις ένδειξη συμπαράστασης προς την Διευθύντρια του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *