Άγγιξε τα 2 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο κίνησης στην Κύπρο

Ασταμάτητες είναι οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων ανήλθε στο 1,805, ενώ η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης έφτασε το 1,906. Ωστόσο υπάρχουν πρατήρια που σήμερα πουλάνε το πετρέλαιο κίνησης στο 1,999.

Σε πρατήριο καυσίμων που βρέθηκε σήμερα συνεργείο της εκπομπής Alpha Καλημέρα η τιμή του πετρελαίου κίνησης ανερχόταν στο 1,986.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου των Πρατηριούχων Χριστόδουλος Χριστοδούλου ανέφερε ότι τον τελευταίο καιρό ο κόσμος διαμαρτύρεται στους πρατηριούχους οι οποίοι κατά την άποψη του δεν φταίνε σε τίποτα.

«Έχει μειωθεί η τιμή του αργού πετρελαίου, οι τιμές στην Κύπρο παραμένουν στα ύψη, είναι αυτά τα σημαντικά», ανέφερε σε κάποιο σημείο της παρέμβασης του, επισημαίνοντας πως όντως παρατηρείται κατά καιρούς ότι παρά το γεγονός ότι η διεθνής τιμή πετρελαίου πέφτει, εντούτοις οι εισαγωγείς στην Κύπρο με διάφορα επιχειρήματα δεν προχωρούν σε μειώσεις.

Είπε ακόμη ότι το κέρδος των πρατηριούχων είναι περίπου 5 σεντ το λίτρο.

«Όταν πηγαίνετε στο πρατήριο πριν και βάζατε 100 ευρώ, βάζατε περίπου γύρω στα 80 λίτρα. Άρα εμείς οι πρατηριούχοι παίρναμε προμήθεια για 80 λίτρα. Τώρα βάζετε 50 λίτρα και παίρνουμε προμήθεια για 50 λίτρα και δεν καταναλώνετε όσα καταναλώνατε πριν γιατί μειώνεται τις μετακινήσεις σας. Άρα ποιοι ζημιώνουν; Οι πρατηριούχοι. Οι πρατηριούχοι χρειάζονται πρόσθετα κεφάλαια σήμερα για να μπορούν να λειτουργήσουν, γιατί τα καύσιμα τα προπληρώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς γιατί κάποια πρατήρια φτάνουν στο σημείο να έχουν 20 σεντ χαμηλότερη τιμή από κάποια άλλα, απάντησε ότι ενδεχομένως να έχουν αποθέματα με προηγούμενες τιμές.

«Είναι και το θέμα του ανταγωνισμού στην αγορά ο οποίος πολλές φορές δεν είναι υγιής και θα το πούμε και στη βουλή. Αν δείτε σήμερα στο παρατηρητήριο, τα εταιρικά πρατήρια δεν έχουν αλλάξει τις τιμές ή κάποια έχουν αλλάξει. Πως γίνεται να παίρνουμε και οι δύο πρατηριούχοι να παίρνουμε 5 σεντ προμήθεια το λίτρο και ο συνάδελφος μου να έρχεται να χαρίζει 10;», επισήμανε.

Τάχθηκε παράλληλα κατά του πλαφόν γιατί κατά την άποψη του ενδεχομένως να δημιουργηθεί ζήτημα επάρκειας καυσίμων στην αγορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *