Σκέψεις για επαναφορά της μάσκας σε κλειστούς χώρους. Νέα εμβόλια το φθινόπωρο

Προβληματισμός επικρατεί στο Υπουργείο Υγείας, μετά την έξαρση κρουσμάτων που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα, ενώ έχει τεθεί στο τραπέζι και η επαναφορά της μάσκας στους κλειστούς χώρους. 

Την ίδια ώρα, έξαρση κρουσμάτων παρατηρείται και σε πολλές χώρες τη συγκεκριμένη περίοδο. Συγκεκριμένα, έξαρση έχει σημειωθεί σε Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Δανία, Ολλανδία και Ελλάδα. 

Σε δηλώσεις της στην Κρατική τηλεόραση το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ. Μαρία Κολιού, ανέφερε πως το φθινόπωρο αναμένονται νέα εμβόλια, τα οποία θα καλύπτουν όλες τις παραλλαγές. 

«Πρόκειται για μια νέα παραλλαγή της Όμικρον. Είναι μετάλλαξη της Όμικρον και δεν την καλύπτουν τα εμβόλια, κάθε νέα μετάλλαξη έχει αλλαγές. Ελπίζουμε ότι το φθινόπωρο θα έχουμε νέα εμβόλια. Αυτό έχει πει και η Pfizer, η οποία είναι η κύρια παραγωγός των mRNA εμβολίων. Αυτή τη στιγμή, προσανατολίζονται στο να φτιάξουν ένα εμβόλιο, το οποίο θα καλύπτει διάφορες παραλλαγές του ιού για να μπορεί να έχει πιο καλή αποτελεσματικότητα». 

Σε ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να επαναφερθεί το μέτρο της μάσκας σε εσωτερικού χώρους, η κ. Κολιού είπε πως είναι μια σκέψη, αλλά πρώτα θα πρέπει να αξιολογηθεί αυτή η μετάλλαξη κυρίως οι νοσηλείες, οι οποίες είναι αυτές που καθορίζουν την κατάσταση. 

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «παρόλο που το κράτος δεν επιβάλλει τη μάσκα σε κλειστούς χώρους, η κοινή λογική λέει ότι πρέπει να τη βάζουμε. Δηλαδή, έχουμε ακούσει πολλά κρούσματα αυτές τις ημέρες. Εφόσον είμαστε σε κλειστούς χώρους, πρέπει οπωσδήποτε να μπαίνει η μάσκα». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *