Σε διαθεσιμότητα ο Ανώτερος Αξιωματικός που κατήγγειλε η Άννα Αριστοτέλους

Σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 20 Ιουλίου και την ολοκλήρωση της έρευνας που διεξάγεται εναντίον του, αποφάσισε να θέσει τον αξιωματικό που κατηγορείται από τη Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου.

Αυτούσια η ανακοίνωσή της:

“Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ενεργώντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και αφού έλαβε υπόψη την απάντηση του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας, τις οποίες απέστειλε γραπτώς, καθώς επίσης και όλα τα ενώπιον της στοιχεία και τις αρχές και κριτήρια που έχει διατυπώσει η νομολογία, αποφάσισε όπως τον θέσει σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 20 Ιουλίου 2022, διάστημα που έχει τεθεί ως χρονικός ορίζοντας για ολοκλήρωση της ποινικής έρευνας από τον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, με σκοπό την διασφάλιση της ακεραιότητας και της αποτελεσματικότητας της έρευνας”

Νωρίτερα, μέσω e-mail και γραπτώς, απέστειλε τις θέσεις του στην Υπουργό Δικαιοσύνης ο Ανώτερος Αξιωματικός της Αστυνομίας που καταγγέλθηκε από τη Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους στον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη, ότι επικοινωνούσε με βαρυποινίτη κατάδικο με κινητό τηλέφωνο ζητώντας βίντεο με προσωπικές στιγμές της ίδιας, έναντι χρηματικών και άλλων ανταλλαγμάτων. 

Το γεγονός ανακοίνωσε η ίδια η κυρία Δράκου σε δημοσιογράφους, που ανέμεναν να καλύψουν τη συνάντηση που θα είχε με τον Ανώτερο Αξιωματικό στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η κυρία Δράκου αναχώρησε από το γραφείο της για να συναντηθεί με τον Έλληνα Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία και θα επιστρέψει για να μελετήσει την επιστολή και να ανακοινώσει την απόφαση της, σχετικά με το εάν θα θέσει ή όχι σε διαθεσιμότητα τον Ανώτερο Αξιωματικό.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης είχε επικοινωνήσει η ίδια τηλεφωνικά με τον Ανώτερο Αξιωματικό τη Δευτέρα και μετά την υποβολή επίσημης καταγγελίας από την κυρία Αριστοτέλους, στον οποίο μετέφερε την πρόθεση της να τον θέσει σε διαθεσιμότητα. 

Ο ίδιος απάντησε ότι επιθυμούσε διορία μέχρι σήμερα προκειμένου να απαντήσει στην κυρία Δράκου, όπως προνοεί και η σχετική νομολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha Kύπρου νωρίτερα, πρόθεση του Ανώτερου Αξιωματικού ήταν να ζητήσει παράταση από την Υπουργό Δικαιοσύνης, προτάσσοντας ως επιχείρημα ότι οι νομικοί του σύμβουλοι δεν ήταν έτοιμοι να παρουσιάσουν όλους τους λόγους για τους οποίους ενίσταται στην διαθεσιμότητα του. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *