Ξεκινά καταθέσεις ο Αιμιλιανίδης για την υπόθεση Αριστοτέλους

Αντίστροφη μέτρηση για να αρχίσουν να εμφανίζονται ενώπιον του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη διάφορα πρόσωπα για κατάθεση, σε σχέση με τα όσα καταγγέλλουν η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους και η Βοηθός της Αθηνά Δημητρίου, για σχέσεις και συνομιλίες μεταξύ του ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας και βαρυποινίτη.

Ο ποινικός ανακριτής, που αμέσως μετά τον διορισμό του από τον Γενικό Εισαγγελέα σήκωσε μανίκια, μιας και έχει μπροστά του περιθώριο ενός μήνα για να ολοκληρώσει την έρευνα του, έχει ήδη καταρτίσει μια πρώτη λίστα με τα πρόσωπα που θα καλέσει. Μεταξύ αυτών αστυνομικοί από την υπηρεσία του αξιωματικού που τελεί σε διαθεσιμότητα, πρόσωπα από τις Κεντρικές Φυλακές και φυσικά οι «πρωταγωνιστές» της υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης ξεκινά με τη λήψη καταθέσεων από τη Δευτέρα.

Βέβαιο θεωρείται ότι από τα πρώτα άτομα που θα περάσουν ενώπιον του Αιμιλιανίδου, αν όχι η πρώτη, θα είναι η καταγγέλλουσα Άννα Αριστοτέλους.

Ως γνωστόν, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται τα μηνύματα που σύμφωνα με την καταγγελία, αντάλλαζαν ο αξιωματικός της αστυνομίας με τον βαρυποινίτη, μέσω εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο. Ως εκ τούτου η συσκευή που είχε παράνομα στην κατοχή του ο βαρυποινίτης αποτελεί σημαντικό τεκμήριο και δεν αποκλείεται να ζητηθεί και άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Στο ερώτημα κατά πόσον τα μηνύματα μεταξύ των δύο, που υπάρχουν και υποβλήθηκαν σε αντίγραφα μαζί με την καταγγελία, μπορούν να αποτελέσουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, κλήθηκε από τη Cyprus Times να απαντήσει ο νομικός Ανδρέας Αγγελίδης.

«Θεωρώ ότι δεν μπορούν να σταθούν μόνα τους τα μηνύματα. Για να παρακολουθήσει τα μηνύματα κάποιου η αστυνομία γιατί έχει υποψίες ότι θα διαπράξει κάτι σοβαρό, πάει με διαταγή δικαστηρίου και συλλέγει στοιχεία για ένα χρονικό διάστημα. Εδώ θεωρώ είμαστε στη φάση μηδέν, κάνεις δεν ξέρει γιατί κατηγορείται. Γιατί γίνεται η ερεύνα εδώ, γίνεται για διαπλοκή και διαφθορά που λέει αόριστα κάποιος; Έγινε ένα μπάχαλο γιατί όταν κατήγγειλε η Διευθύντρια την υπόθεση όπως φαίνεται πριν ένα μήνα κανείς δεν ασχολήθηκε, μετά πήγε σε δημοσιοποίηση στα μέσα ενημέρωσης και δημιουργήθηκε κοινή γνώμη . Όταν μετά πήγε στον Γενικό Εισαγγελέα αυτός όρισε ποινικό ανακριτή, ερωτώ, για ποιο πράγμα τον έβαλε; Να υπενθυμίσουμε ότι και ο μάρτυρας είναι μέσα στις κεντρικές φυλακές. Δεν ξέρω αν θα ζητηθεί άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, δεν ξέρω τι μπορεί να ζητήσει ο ποινικός ανακριτής και τι μαρτυρία έχει» αναφέρει ο κύριος Αγγελίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανώτερος αξιωματικός τελεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση της Υπουργού Δικαιοσύνης μέχρι τις 20 Ιουλίου. Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Παρασκευή, υπενθυμίζει ότι «η διαθεσιμότητα του ανώτερου στελέχους της Αστυνομίας από την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, δεν είναι τιμωρητικό μέτρο και δεν υποδηλώνει την οποιαδήποτε ενοχή του».

Επιπλέον, ο ΣΑΚ ζητεί όπως η διεξαγόμενη έρευνα θα είναι σφαιρική και ολιστική προς όλες τις κατευθύνσεις, περιλαμβανομένης και εκείνης των Φυλακών.

«Επί της ουσίας του θέματος ο Σ.Α.Κ. αναμένει ότι, μετά και τον διορισμό ποινικού ανακριτή για διερεύνηση της υπόθεσης, η διεξαγόμενη έρευνα θα είναι σφαιρική και ολιστική προς όλες τις κατευθύνσεις, περιλαμβανομένης και εκείνης των Φυλακών, για να καταστεί δυνατό με βάση και τα κριτήρια της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας να οδηγήσει στα ορθά ευρήματα, με στόχο να καταλογιστούν οι νενομισμένες ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Πηγη: cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *