Λύση μέχρι τον Αύγουστο λέει ο ΠτΔ για τον κατώτατο μισθό

Δεν βγήκε άσπρος καπνός από τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο υπό την προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη, αφού εργοδότες και εργαζόμενοι συμφώνησαν ότι διαφωνούν για το θέμα.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας εξέφρασε  την απογοήτευσή του, λέγοντας ότι κατά τη σύσκεψη ακούστηκαν νέα επιχειρήματα που παραπέμπουν σε εξυπηρέτηση των εργοδοτών. Από πλευράς της, η Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους επεσήμανε ότι αυτό που προέχει είναι να αποδώσουμε αξιοπρεπείς όρους απασχόλησης, κάτι που δεν έχει να κάνει με φόρμουλες και ποσοστά.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, επεσήμανε ότι κατά τη συζήτηση διεφάνησαν οι διαφορές απόψεων των ενδιαφερομένων, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι η βάση του κατώτατου μισθού θα καθορισθεί από τη Στατιστική Υπηρεσία το αργότερο εντός Αυγούστου.

Για ύπαρξη βούλησης προς την επίτευξη συμφωνίας έκανε λόγο ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, τονίζοντας παράλληλα ότι οι θέσεις κάθε πλευράς θα δημοσιοποιηθούν όταν τελειώσει η διαδικασία. Την ίδια ώρα, ο κ. Αντωνίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι οι θέσεις των ενδιαφερόμενων μερών ήταν έτοιμες για υποβολή στις 16 Μαίου, αλλά λόγω των εξελίξεων στην υγεία της τέως Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, αυτές υποβλήθηκαν στις 15 Ιουνίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *