Στα όρια τους οι Γιατροί και οι νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται το νοσοκομείο Αμμοχώστου το οποίο και λειτουργεί κανονικά με πληρότητα που φθάνει έως και το 82%.

Ωστόσο, συνεχίζει να επικρατεί σύγχυση στους κατοίκους της επ. Αμμοχώστου, εαν το νοσοκομείο Αμμοχώστου, λειτουργεί ως νοσοκομείο Αναφοράς, δήλαδη, αποκλειστικά και μόνο για τον κορωνοιό, ή αν τίθεται κανονικά σε λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ecosmoscy.news , όλα τα τμήματα του Γ.Ν..Α λειτουργούν κανονικά, ωστόσο σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα νοσηλεύονται και άτομα με κορωνοιό, προγφανώς σε άλλη πτέρυγα.

Πάντως η σκέψη ΟκΥΠΥ να μεταφέρει νοσηλευτικό προσωπικό απο το Γ.Ν. Λάρνακας, στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, λόγω κοβιντ, έφερε αντιδράσεις, καθώς οι νοσηλευτές, κατήλθαν σε εξάωρη στάση εργασίας, ενώ στα όρια τους βρίσκονται γιατροί και νοσηλεύτες στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, λόγω υποστελέσχωσης.

Το προσωπικό του ΤΑΕΠ, μετά και την τρίωρη στάση εργασίας των γιατρών την περασμένη Τρίτη, αναμένει την ανταπόκριση που θα έχει το αίτημα για άμεση ενίσχυση και αναλόγως θα λάβει νέες αποφάσεις.

Στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, εργάζονται αυτή τη στιγμή επτά γιατροί, ενώ θα έπρεπε, όπως αναφέρουν, να είναι τουλάχιστον έντεκα, ώστε η κάθε βάρδια να στελεχώνεται από δύο. Επιπρόσθετα, εργάζονται 30 νοσηλευτές, ενώ θα έπρεπε να ήταν 32 για το ΤΑΕΠ και 6 για τη μονάδα βραχείας νοσηλείας για περιστατικά covid.

Με πληροφορίες απο “Φ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *