Φτάνει τους 40 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία…Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε για σήμερα το Τμήμα Μετεωρολογίας, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό. Η προειδοποίηση θα έχει ισχύ από τις 11:00 μέχρι τις 16:00. Την ίδια ώρα, ο υδράργυρος θα φτάσει στους 35 βαθμούς στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα νοτιοδυτικά παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα δυτικά παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθη Νικολαΐδη, είναι πιθανό να παρουσιαστούν φαινόμενα δυσφορίας ή σοβαρής δυσφορίας, όπως χθες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, σε συνδυασμό με την σχετικά υψηλή υγρασία και την άπνοια. Ο κ. Νικολαΐδης, επέστησε, παράλληλα, την προσοχή για την πιθανότητα ξεσπάσματος πυρκαγιών, υποδεικνύοντας ότι το άναμμα φωτιάς δεν επιτρέπεται. 

Αναλυτικά το Δελτίο Καιρού του Τμήματος Μετεωρολογίας: 

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο μετά το μεσημέρι θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά παράλια και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα νοτιοδυτικά παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά παράλια ενδέχεται να εμφανίζονται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί γενικά ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά και στα νότια παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις νύχτες και νωρίς το πρωί, είναι πιθανόν να σχηματίζεται τοπικά χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη ή ομίχλη.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση μέχρι το Σάββατο, ενώ την Κυριακή αναμένεται να σημειώσει άνοδο για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.