Χριστοδουλίδης: Θα με στεναχωρούσε τυχόν διαγραφή από τον ΔΗΣΥ

Την ξεκάθαρη διαφωνία του με την ΕΔΕΚ σε ότι αφορά τον επιδιωκόμενο στόχο για το κυπριακό επισήμανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης στον απόηχο της απόφασης του κόμματος του Μαρίνου Σιζόπουλου να τον υποστηρίξει στις προεδρικές εκλογές του 2023. Ο κ. Χριστοδουλίδης μιλώντας στον Alpha αναγνώρισε ως υπέρβαση την απόφαση της ΕΔΕΚ, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις συζητήσεις στον ΔΗΣΥ για ενδεχόμενη διαγραφή του, τόνισε πως θα ήταν κάτι που θα τον ενοχλούσε.

«Δεν κρύφτηκα ούτε κρύβομαι. Θα ήταν κάτι που θα με ενοχλούσε μια ενδεχόμενη διαγραφή από πλευράς του ΔΗΣΥ. Γιατί πολύ ξεκάθαρα αυτή η προσπάθεια δεν στρέφεται εναντίον κανενός, αντιθέτως αυτή η προσπάθεια συνενώνει δυνάμεις και το βλέπουμε μέσα από την ανταπόκριση της κοινωνίας ευρύτερα. Σας έχω αναφέρει ότι σε αυτή την προσπάθεια είμαστε άτομα από διαφορετικούς χώρους, άτομα που δεν έχουν εμπλακεί μέχρι στιγμής στην κομματική ζωή του τόπου, άτομα που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας σε σχέση με την πορεία των σχέσεων του με το κόμμα από το οποίο προέρχεται ότι στο τέλος θα κρίνει η κοινωνία.

Η στήριξη της ΕΔΕΚ

Ο κ. Χριστοδουλίδης κλήθηκε να σχολιάσει τη διαφορετική ρητορική και πολιτικές θέσεις όπως εκφράστηκαν στην χτεσινή ομιλία του Μαρίνου Σιζόπουλου και κατά πόσο αυτές συνάδουν με τις δικές του προσεγγίσεις ιδιαίτερα σε ότι αφορά το κυπριακό.

«Και τα δύο κόμματα ή άλλα κόμματα που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα μου ή άλλες πολιτικές προσωπικότητες που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα μου γίνεται μέσα στο πλαίσιο της ανάγκης να υπάρξουν υπερβάσεις. Όσον αφορά τώρα το συγκεκριμένο (κυπριακό) θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής με τον κόσμο, υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση όσο αφορά το κυπριακό. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη σε ότι αφορά το κυπριακό δεν έχω κρυφτεί ποτέ σε σχέση με το κυπριακό και θεωρώ ότι ο επιδιωκόμενος στόχος είναι στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Υπάρχει μια διαφωνία με την ΕΔΕΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι συμφωνούν όσον αφορά το θέμα της κατάργησης των εγγυήσεων και της εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Ερωτηθείς αν δόθηκαν οποιεσδήποτε διαβεβαιώσεις προς την ΕΔΕΚ προκειμένου να τον στηρίξει, απάντησε ότι ούτε από πλευράς των κομμάτων υπήρξαν απαιτήσεις, ούτε και από πλευράς του ιδίου δόθηκαν υποσχέσεις για υπουργεία.

Άλλες επαφές

Την ερχόμενη βδομάδα είπε υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με την ΔΗΠΑ του Μάριου Καρογιάν, ενώ προανήγγειλε ανακοινώσεις στήριξης της υποψηφιότητας του από άλλες προσωπικότητες.

Μεταναστευτικό

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως το πιο σημαντικό είναι η Κύπρος να παύσει να αποτελεί ελκυστικό προορισμό εξαιτίας των καθυστερήσεων που παρατηρούνται όσο αφορά την εξέταση των αιτήσεων. Επιπλέον εισηγείται την δημιουργία υφυπουργείου μετανάστευσης για να συνενώσει τις υπηρεσίες που ασχολούνται με το θέμα ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι διαδικασίες. Τόνισε την ανάγκη η Κύπρος να τηρεί στο απόλυτο τις υποχρεώσεις της ως προς τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας.

Ακρίβεια

Στο θέμα του πληθωρισμού και τις ακρίβειας, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι τα μέτρα θα πρέπει να είναι στοχευμένα και να βοηθήσουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τους συνταξιούχους. Το πλαφόν είπε θα πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ. Επιπλέον τόνισε την ανάγκη να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και να υπάρξει γρήγορη και αποτελεσματική πράσινη μετάβαση.

Πηγή: alpha

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *