Προετοιμάζουν το…έδαφος για πιθανά κρούσματα. Παραχωρήθηκαν 10 κλίνες στο Γενικό Λευκωσίας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, με στόχο την αξιολόγηση των νέων δεδομένων αλλά και του επιπέδου ετοιμότητας για την αντιμετώπιση της νόσου της ευλογιάς των πιθήκων, μετά και από την κήρυξη συναγερμού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στην παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, εξετάστηκε αναλυτικά όλη η διαδικασία διαχείρισης ενός ύποπτου περιστατικού,  το κομμάτι των εργαστηριακών εξετάσεων καθώς και το θέμα της νοσηλείας εάν παραστεί η ανάγκη.

Με βάση το πλάνο διαχείρισης έχουν παραχωρηθεί 10 κλίνες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με τον κ. Χατζηπαντέλα να διαμηνύει ότι όλοι βρίσκονται σε ετοιμότητα.  

Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για το πλάνο και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μέχρι στιγμής από το προσωπικό του Νοσοκομείου όταν κλήθηκαν να διαχειριστούν 10 ύποπτα περιστατικά.

Σε σχέση με τα εμβόλια κατά της νόσου, η Κύπρο αναμένεται να λάβει 1400 δόσεις, με τον  κ. Χατζηπαντέλα να αναφέρει πως σήμερα το υπουργείο Υγείας θα γνωρίζει τελεσίδικα το πότε θα φτάσουν οι δόσεις στην Κύπρο, αφού προτεραιότητα έχουν οι χώρες που καταγράφουν αυξημένα περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *