Ανθούση στο ecosmoscy. Μιλά για το μεταναστευτικό εφ ‘ όλης της ύλης

Μιχάλης Αντωνίου

Θα την χαρακτήριζε κανείς ανθρωπο ντρόπο, στρατιώτη στην δουλειά της, προσπαθεί πάντα για το καλύτερο, παρα τις επικρίσεις του κόσμου για τις υπηρεσίες κοινωνικής λειτουργίας.

Μιλώντας στο ecosmoscy.news, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, εξήγησε πως όντως το μεταναστευτικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, που δεν αφορά μόνο την Κύπρο αλλά είναι πανευρωπαικό.

Κληθείς να απαντήσει για τις επικρίσεις του κόσμου, ότι οι λαθρομετανάστες δημιουργούν προβλήματα, η κυρία Ανθούση εξήγησε πως “Πρέπει να καταλάβουμε πως άλλο λαθραίος, δηλαδή ναι ήρθε και δεν το αντιληφθήκαμε, άλλο αιτητής ασύλου. Ως Υφυπουργείο εξετάζουμε πρώτα αν κάποιος έχει κάναι άιτηση για άσυλο, και αν πρόκειται να εργαστεί. Μέχρι να αιτηθεί για άσυλο, και αυτοί που τελικά εγκρίνονται για άσυλο τους δίνεται ένα επίδομα γύρω στα 260 ευρώ, για να καταφέρει να βγάλει τα βασικά.”

Η κ. Ανθούση σχετικά με τα επεισόδια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ότι οι μετανάστες δημιουργούν προβλήματα ανέφερε πως: “Προφανώς και συμβαίνουν αυτά. Δεν είπα ποτέ ότι όλα είναι ρόδινα, και προσπαθούμε και εμείς να βρούμε την φόρμουλα, για να σταματήσουν τέτοια συμβάντα. Επικρατεί ένας μύθος, χωρίς ο κόσμος να γνωρίζει πως έχου τα πράγματα. Για να πάρει κάποιος άσυλο πρέπει να πληρεί κάποια κριτήρια. Ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι έχουν απορριφθεί γύρω στις 4281 αιτησεις ασύλου. Απο εκεί και πέρα αυτοί που απορρίπτονται εναπόκειται στην κυβέρνηση να βρει τους τρόπους όπου και θα στείλει , αυτούς τους ανθρώπους πίσω στην χώρα τους΄.” κατέληξε η κ. Ανθούση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.