Επιμένει με 40άρια ο καύσωνας, πότε τίθεται σε ισχύ η νέα κίτρινη προειδοποίηση

Nέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, με την οποία ενημερώνει ότι σήμερα Τρίτη, 26 Ιουλίου, η θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς. Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ στις 12:00 το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι τις 17:00. 

Εξάλλου, ο υδράργυρος θα φτάσει σήμερα τους 35 βαθμούς στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια, τους 33 στα δυτικά και νοτιοδυτικά παράλια, ενώ στα βόρεια παράλια η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθμούς και στο εσωτερικό στους 31. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το Τμήμα Μετεωρολογίας:

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά παράλια μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα σε κυρίως νοτιοδυτικούς ως βορειοδυτικούς, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 36 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Ο καιρός την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία μέχρι και την Παρασκευή, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.