Ποινή φυλάκισης 40 χρόνων στον Μαμαλικόπουλο

Την ποινή του άκουσε σήμερα από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, 39 ετών, ως ηθικός αυτουργός για τις απόπειρες φόνου του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως «Μαύρος» το 2019 στη Λάρνακα και του επιχειρηματία Κώστα Κρητικού το 2020, στην Αγία Νάπα. Την περασμένη Δευτέρα ο συνήγορος υπεράσπισης του ισοβίτη έθεσε θέμα επιβολής ποινών φυλάκισης που θα συντρέχουν με τη δια βίου ποινή φυλάκισης που ήδη εκτίει ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος.

Στον Μαμαλικόπουλο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 23 ετών για την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα και 17 χρόνια για την απόπειρα φόνου κατά του «Μαύρου». Συνολικά στον ισοβίτη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 40 χρόνων. Οι ποινές είναι διαδοχικές.

Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο έκρινε προ ημερών ένοχο τον Μαμαλικόπουλο και στις 24 συνολικά κατηγορίες που αντιμετώπιζε, μεταξύ των οποίων συνομωσία για φόνο, απόπειρα φόνου, κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και προμήθειας ναρκωτικών, δηλαδή δύο κιλών κάνναβης.

Επίσης κρίθηκε ένοχος για απόπειρα φόνου τεσσάρων ατόμων, τριών ατόμων από το Αυγόρου και μίας κοπέλας από την Ελλάδα, που βρίσκονταν την ώρα της απόπειρας εναντίον του Κώστα Κρητικού στο καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα και δέχθηκαν τους πυροβολισμούς που προορίζονταν για τον επιχειρηματία.

Στην απόφαση του Σώματος για τον Μαμαλικόπουλο -που εκτίει ποινή ισόβιας φυλάκισης, για το πενταπλό φονικό που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα τον Ιούνιο του 2012– αναφέρεται ότι αποδείχθηκαν όλες οι κατηγορίες εναντίον του και κρίθηκε ένοχος ότι σχεδίασε και οργάνωσε μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές τις απόπειρες φόνου εναντίον του Χαραλάμπους και του Κρητικού.

Ο Μαμαλικόπουλος κατονομάστηκε ως ο ηθικός αυτουργός των δύο εγκλημάτων από τον Χαράλαμπο Χρυσάνθου, άλλως Χάμπουργκερ, ο οποίος παραδέχθηκε πως ήταν ο εκτελεστής στις δύο απόπειρες. Ο Χρυσάνθου είχε καταθέσει ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Μαμαλικόπουλου και η κατάθεσή του κρίθηκε από το Κακουργιοδικείο ως «αξιόπιστη» και «ποιοτική», πάνω στην οποία μπορεί να βασιστεί το Δικαστήριο.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε επίσης ένοχο τον Δημήτρή Μαμαλικόπουλο, ότι εφοδίασε τον Χρυσάνθου (εκτελεστή) με οπλισμό και πυρομαχικά, ούτως ώστε να πραγματοποιήσει τις δύο απόπειρες φόνου, ενώ του παρείχε οδηγίες και πληροφορίες σε σχέση με τα υποψήφια θύματα.

Ο Χρυσάνθου ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 35 χρόνων για τις δύο υποθέσεις, παραδέχθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι πήρε ως αντάλλαγμα ποσότητα ναρκωτικών για δική του χρήση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.